Kokeile kuukausi maksutta

Hartela muuttaa Helsingin Ilmalaan

Rakennusosakeyhtiö Hartela suunnittelee ja kehittää Ilmalan aseman viereen toimistokokonaisuuden. Sen pääkäyttäjä on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY. Tiloihin sijoittuu myös Hartelan pääkonttori.

Hankkeen laajuus on yhteensä 22 000 kerrosneliömetriä, ja se koostuu kahdesta toimistorakennuksesta. Ensimmäinen vaihe kattaa 12 000 kerrosneliömetriä, ja sen maanrakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2016. Ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa.

HSY muuttaa tiloihin vuokralle ensimmäisen vaiheen valmistuttua, kuten  Hartelakin. Hartela muuttaa Ilmalaan Helsingin Kaupintieltä.

Hartela ostaa tontin Helsingin kaupungilta. Kiinteistölautakunta on myöntänyt syksyllä 2015 Hartelalle tontin suunnitteluvarauksen.

”Kohteessa yhdistyvät keskeinen sijainti ja hyvät julkiset kulkuyhteydet. Lisäksi meille on tärkeää kohteen saavutettavuus pyörällä ja jalan. Tätä tukevat hyvät sosiaalitilat sekä pyöräparkit. Arvostamme erityisesti kohteen tarjoamaa modernia monitilatyöympäristöä ja pohjaratkaisuja, joissa saamme minimoitua eri kerrosten lukumäärän. Voimme lisäksi hyödyntää viereisen Ilmalan vesitornin tiloja osana uusia toimistoja. Päätöstä helpotti myös kohteen energiatehokkuus ja Leed platina -ympäristöluokitus”, HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen sanoo.

Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heinon mukaan Hartela saa Ilmalassa modernit tilat omalle pääkonttorilleen. ”Uudet tilat toimivat myös inspiraationa ja tulevaisuuden käyntikorttinamme niin henkilökunnallemme kuin asiakkaillemmekin, luonnehtii Heino.

Keski-Pasila kehittyy tällä hetkellä voimakkaasti, ja Helsingin kaupungin tonttiosaston päällikkö Sami Haapanen pitää Ilmalaan nousevaa toimistokokonaisuutta sijainniltaan erinomaisena.

Rakennusosakeyhtiö Hartela on Hartela-yhtiöt Oy:n tytäryhtiö. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on kuntayhtymä, joka tuottaa vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hartela muuttaa Helsingin Ilmalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat