Pakolaisille asuntoja välivuokrauksella, uudistuotanto sivuroolissa

Uuden välivuokrausmallin avulla yksityinen asunnonomistaja voisi vuokrata asuntonsa yleishyödylliselle organisaatiolle, joka jälleenvuokraisi sen asunnottomalle.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Mikko Kortelainen

4 vastausta artikkeliin ”Pakolaisille asuntoja välivuokrauksella, uudistuotanto sivuroolissa”

  1. Kyllä kiireellä rupeaa mamuille löytymään asuntoja. Koskahan tällaisella aktiviteetilla on tartuttu maassamuuttajien asunto-ongelmiin esim. pääkaupunkiseudulla, eipä ole koskaan tainnut vastaavaa tapahtua. Ja millä konstein vielä ? Rupesiko päättäjillä housut tutisemaan järjettömän maahanmuuttopolitiikan seurauksena ?

    1. Viime vuonna tulleille tarvitaan ilmeisesti 15 000 asuntoa. Se tarkoittaa vuodessa jo yli sadan miljoonan kustannusta, jos laskeepelkästään vuokrakustannuksen. Ja mistä ne asunnot löytyy? Mamujenhan pitää päästä suuriin kaupunkeihin asumaanomiensa viereen. Mieluimmin Pääkaupunkiseudulle.

  2. Kemijärvellä on tyhjiä vuokra-asuntoja ja paljon.Takavuosina kerrostalo purettiin kun ne oli ilman asukkaita.

  3. Ensi syksynä jatkuu varmaan suomalaisten opiskelijoiden hätämajoitus pääkaupunkiseudulla, pakolaisten muuttaessa mukavasti yksityisiltä vuokrattuihin asuntoihin?