Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Hyötytuuli aloittaa 120 miljoonan euron tuulipuiston rakentamisen keväällä

Suomen Hyötytuuli Oy toteuttaa merituulipuiston Porin Tahkoluotoon. Kymmenen tuulivoimalan puiston rakennuskustannukset ovat hieman alle 120 miljoonaa euroa.

Rakentaminen käynnistyy ruoppaustöillä tänä keväänä. Maakaapeli ja sähköasema asennetaan tulevan ja sitä seuraavan kesän välisenä aikana, perustukset ja merikaapeli keväällä ja kesällä 2017. ”Turbiinit nousevat pystyyn kesän 2017 aikana, ja tuulipuisto tuottaa energiaa saman vuoden syksyllä”, merituulipuiston projektijohtaja Arto Huhmarkangas sanoo.

Tuulipuiston turbiinitoimittaja on Siemens Osakeyhtiö. Merituulipuistoon tulee kymmenen Siemensin 4 megawatin offshore-voimalaa. Voimaloiden napakorkeus on noin 90 metriä ja roottorien halkaisija 130 metriä. Tuulipuiston arvioitu vuosituotanto on yli 155 miljoonaa kilowattituntia, mikä vastaa noin 8600 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista sähkönkulutusta.

Merituulipuisto on suunniteltu jääolosuhteisiin. Voimaloiden teräskuoriset, kiviaineksella täytettävät kasuuniperustukset valmistaa Technip Offshore Finland Oy Porissa. ABB Oy toimii sähköurakoitsijana maa-alueella ja toimittaa sähköaseman ja päämuuntajat, joiden pääkomponentit valmistetaan Suomessa.

”Merituulivoima tuottaa energiaa noin puolitoistakertaisesti maatuulivoimaan verrattuna. Rakentamiskustannukset ovat tällä hetkellä maatuulivoimaan nähden lähes kaksinkertaiset erityisesti meriperustusten ja kaapelin asentamisen vuoksi. Tahkoluodon hankkeella etsitään Suomen olosuhteisiin kustannustehokasta tapaa rakentaa merituulivoimaa: kehittyvällä ja kasvavalla alalla on tilaa uusille, kustannustasoa laskeville vientituotteille”, Suomen Hyötytuulen toimitusjohtaja Toni Sulameri sanoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi marraskuussa 2014 hankkeelle investointitukea 20 miljoonaa euroa. Tuen tavoitteena on avata liiketoimintamahdollisuuksia kotimaiselle teknologiaosaamiselle eri toimialoilla.

Merituulipuiston alueella sijaitsee myös pilottivoimala, joka on vuodesta 2010 lähtien tuottanut tietoa merituulivoiman tuotannosta, perustusten kestävyydestä ja huoltotoiminnasta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Suomen Hyötytuuli aloittaa 120 miljoonan euron tuulipuiston rakentamisen keväällä”

  1. Ja paljonko tämän touhun tukemiseen kuluu kaikkiaan veronmaksajien rahaa. Hyvä veli kerho jakaa taas (miespuolisille) kavereilleen kivaa. Odotas kun joku nainen hakee rahaa kehittämiseen tai kansainväliseen markkinointiin – ei heru.

  2. Masentavaa tuettua näennäis -ympäristötouhua. Maamme hallitus ei pysty oikaisemaan edes järjettömiä tukikuvioita.

  3. Eli maksaa 14000€ per lämmitettävä kotitalous – Aika monta vuotta tuolla hinnalla lämmittää omakotitaloa ? Onko kannattavaa – kuka joutuu maksumieheksi näihinkin ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat