Asukkaiden keräämiä korjausmiljoonia ei siirretty Saton Y-Säätiö -kaupassa

VVO:n ja Y-Säätiön asuntokauppa nosti esiin kysymyksen, miten käy asukaiden vuokrissaan ennakkoon maksamille korjausmiljoonille asuntojen vaihtaessa omistajaa. Tapaus ei ole ainut laatuaan.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Mikko Kortelainen

8 vastausta artikkeliin ”Asukkaiden keräämiä korjausmiljoonia ei siirretty Saton Y-Säätiö -kaupassa”

 1. V-91 valmistuneissa taloissa on VVO:n remonttirahat kiertäneet kaukaa. Viime syksynä asukastilaisuudessa jopa isännöitsijä myönsi, että taloja ja asuntoja on pahasti laimin lyöty. Pakko alkaa korjaamaan ja remontoimaan, tekemättä sitten jäi, kun myytiin Y-säätiölle. Ei näistä enää paljon viitsi maksaa ja vieläpä aikamoista vuokraa.

  1. Varmaan nauttii, eiköhän tuosta tullut osinkoja jaettavaksi ☺
   Laitoin Araankin viestiä, tulipahan purettua tunteita. Tuskin muuta hyötyä.

 2. Korjausmiljoonat eivät siirtyneet, mutta törkyvuokrat siirtyivät asuntojen mukana.

 3. Yleishyödyllisyyttä koskeva lainsäädäntö edellyttää, että omistajalle voidaan tulouttaa enintään 8 prosentin tuotto tosiasialliselle sijoitukselleen. Mikäli omistajien saama tuotto ylittää tämän ovat myyjäyhtiöiden johtoelimet syyllistyneet tämän lain rikkomiseen.

  Näin merkittävät kaupat on todennäköisesti hyväksytty myyjäyhtiöiden hallituksissa. Tällöin hallituksen jäsenet ovat myös henkilökohtaisesti vastuussa tehdyistä miljoonakaupoista.

  Viranomaisten olisi nyt tutkittava ylittävätkö myytyihin asunto-osakeyhtiöihin omistajien tekemistä sijoituksista aiemmin perityt tuotot ja asukkailta vuokrissa perityt korjausvarautumiset ja muut vastaavat yhteensä lakisääteisen 8 prosentin tuoton määrän.

 4. Joku voisi tutkia Y-säätiön vuokria. Ensin nosti VVO vuokraa 22€, tänä vuonna, Y-säätiö pisti tähän vielä lisää 34€. Kyse on vapautuvasta kaksiosta. Muutamassa kuukaudessa aikamoinen nousu. Muutenkin ihmettelen, kun säätiön samat asunnot ovat kuukaudesta toiseen vapaana.

 5. Siinä näkee köyhän kansan edustajat miten ne hoitaa asioita suuren luokan puhallus ay väeltä