Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerissa uidaan ja asutaan

Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerin uudessa asemakaavaehdotuksessa on varattu tilat uimahallille ja liikunnalle sekä uusille asunnoille noin viidellesadalle asukkaalle.

Havainnekuvassa Bunkkeri etelästä.

Kaavassa Bunkkerin neljä ensimmäistä kerrosta on varattu liikuntatiloille ja asuntojen aputiloille. Kerrokset viidennestä ylöspäin olisivat asumista, jota on enintään kymmenen kerrosta.

Bunkkerista purettaisiin kaksi kerrosta koko alalta ja keskeltä kaikki kerrokset ensimmäistä lukuun ottamatta. Asuinkerroksista muodostuisi tiivis umpikortteli, jonka keskelle jää suojainen piha.

Uimahallin ja liikuntatilojen kerrosala on kaavassa yhteensä noin 14 000 kerrosneliömetriä. Uutta asuntokerrosalaa on 20 500 kerrosneliötä, mikä tarkoittaisi noin viittäsataa asukasta.

Rakennukseen voi tulla myös kaupallisia palveluita.

Ajoyhteys on suunniteltu korttelin halki kulkevalle uudelle Bunkkerinkujalle. Pysäköinti on osittain kellarikerroksessa ja osittain kannen alla ja päällä rakennuksen pohjoispuolella.

Kahden raitiolinjan päätepysäkkiin liittyvä kääntöympyrä on tarkoitus rakentaa aukiolle Bunkkerin eteläpuolelle.

”Uimahalli ja muut Bunkkerin tilat parantaisivat huomattavasti eteläisten kaupunginosien liikuntapalveluita. Rakennus olisi myös uusi maamerkki Jätkäsaaren ja koko Helsingin kantakaupungin kaupunkikuvassa”, sanoo Länsisatama-projektin päällikkö Matti Kaijansinkko kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Asuntoja aiottua enemmän

Kaupunki järjesti vuonna 2015 Bunkkerista toteutuskilpailun. Uusi asemakaavaehdotus noudattaa SRV Rakennus Oy:n kilpailuehdotuksen ratkaisuja Bunkkerin osalta.

Vuoden 2012 kaavaehdotukseen verrattuna asumiseen varattu kerrosala on kasvanut 4 800 kerrosneliöstä 20 500 kerrosneliöön ja rakennuksen maksimikorkeus 43 metrin korkeustasosta 58 metriin.

Bunkkerin länsipuolelle rakennetaan peruskoulu, jonka on suunniteltu käyttävän Bunkkerin liikuntatiloja. Koulun ulkoliikuntatilat tulevat Bunkkerin eteläpuolelle suunniteltuun Jätkäsaaren liikuntapuistoon.

Kaava-alue sijaitsee Helsingin Sataman Länsiterminaalin välittömässä läheisyydessä ja se liittyy rakenteilla olevaan Hietasaaren kerrostaloalueeseen.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavan muutosta kokouksessaan 16.2.2016. Esityksessä katsotaan, että tehdyt muutokset ovat olennaisia, joten ehdotus tulee asettaa uudelleen nähtäville ja pyytää siitä lausunnot.

Lopullisesti kaavan hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin Jätkäsaaren Bunkkerissa uidaan ja asutaan”

  1. Loistava hanke, saisi olla enemmänkin asuntoja. Tuplaisivat aiotun määrän.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat