Lauttasaaren uusi maamerkki nousi harjakorkeuteen

Helsingin Lauttasaaren uusi maamerkki Lauttis on noussut harjakorkeuteensa. Rakenteilla oleva kokonaisuus yhdistää asumisen, palvelut ja työpaikat sekä metroaseman.

YIT:n toteuttama hanke ei olisi onnistunut ilman metron tuomia asiakasvirtoja. Valmistuessaan Lauttikseen valmistuu 138 asuntoa ja lähes 6 000 kerrosneliötä liiketilaa. Asuntojen koot vaihtelevat 29 ja 108 neliömetrin välillä. Liiketiloihin sijoittuu kahviloita, ravintoloita, erikoisliikkeitä, S-Market, K-Supermarket ja Alko.

Liiketiloista on vuokrattu jo noin 80 prosenttia. Kauppakeskuksen omistaa Aberdeen Asset Managementin hallinnoima yleiseurooppalainen kiinteistörahasto, Aberdeen European Balanced Property Fund.

Asukas- ja asiakaspysäköinnin ohella Lauttikseen tulee 50 metron liityntäpysäköintipaikkaa, mikä osaltaan edistää joukkoliikenteen käyttöä. Kauppakeskus avataan kuluvan vuoden lopulla, ja metron liikennöinti alkaa ensi syksynä.

Rakennuslehti
Kaikki kirjoitukset
Lue lisää aiheesta:

Vastaa