Mikkelin siltasortuman taustalla oli puutteellinen suunnittelu

Mikkelissä sillan hallitsemattomaan sortumiseen johtanut onnettomuus kesällä 2015 oli seurausta töiden kehnosta suunnittelusta ja väärästä toteutuksesta. Tämä käy ilmi Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselostuksesta.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Rakennuslehti

2 vastausta artikkeliin ”Mikkelin siltasortuman taustalla oli puutteellinen suunnittelu”

  1. Onnettomuuden syy oli siis työsuunnitelman puutteellinen suunnitelma, joihin harvoin käytetään suunnittelun ammattilaisia. Toivottavasti tämä opetti ilman henkilövahinkoja, että sinänsä pienissäkin purkutöissä piilee isoja riskejä. Onneksi tässä tapauksessa säilyttiin onnella ilman kuolemantapauksia, toisin kuin Tornan sillan purussa. Siinäkin suunnitelman oli tehnyt rakentaja ilman ammattitaitoisen suunnittelijan apua.

  2. Onneksi säästyttiin henkilövahingoilta. Paremmin pitäisi suunnitella kaikki työt, ettei mitään tälläistä pääsisi tapahtumaan.