Professori Kimmo Lapintie: Helsinki suunnittelee yleiskaavassa verkostokaupunkia – mutta unohtaa että se on seudullinen käsite

”Helsingin yleiskaavaehdotuksen toteutuessa tehdään yhden kaupungin sisällä muutoksia, jotka vaikuttavat kaikkiin pääkaupunkiseudun kaupunkeihin. Kun on lähdetty verkostokaupungin käsitteestä, pitäisi muistaa, että se on seudullinen käsite”, Aalto-yliopiston yhdyskuntasuunnittelun professori, arkkitehti ja filosofi Kimmo Lapintie kritisoi.

Rajattu sisältö

Ole hyvä ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudeksi käyttäjäksi hankkiaksesi lukuoikeus Rakennuslehden uutisarkistoon. Rajatussa uutisarkistossa ovat kaikki yli 30 päivää vanhat artikkelit.

Auri Häkkinen

2 vastausta artikkeliin ”Professori Kimmo Lapintie: Helsinki suunnittelee yleiskaavassa verkostokaupunkia – mutta unohtaa että se on seudullinen käsite”

  1. Se onkin mielenkiintoinen tulokulma kaavoitukseen että Helsingin pitää ottaa huomioon vaikutukset ympäristön kaupunkeihin. Ympäristön kaupungit toisaalta hosuvat ja heiluvat kuin elopellossa piittaamatta tai kyselemättä muilta mistään vaikutuksista. Rajat pks-kuntien väliltä pitäisi poistaa vaikka väkivalloin. Tämä rusinat pullasta-meininki saisi pikku hiljaa loppua…

  2. Lapintie on ymmärtääkseni nostanut esille sellaisen vaihtoehdon, että pääkaduksi muuttamisen sijaan tehtäisiin vielä kevyempiä ratkaisuja ja rajoitetaan autoliikennettä suunniteltua enemmän.