Kokeile kuukausi maksutta

TS: Turun telakka uudistetaan

Turun telakan uudelleenrakentaminen on lähdössä käyntiin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Turun telakan uudistustyöt alkavat, kun telakan omistaja Meyer Turku ilmoitti tällä viikolla, että se investoi 30 miljoonaa euroa uuteen nosturiin. Nosturin hankinnan arvellaan olevan lähtölaukaus koko telakan uudistamiselle.

Telakkalaisten uudistuslistalla ovat esimerkiksi nykyistä suurempi telakka-allas, laivanrakentamisen siirtämisen kokonaan sisätilaan eli ison varusteluhallin rakentaminen sekä koko telakka-alueen logistiikka-alueen uudistaminen.

Turun Sanomien haastattelema Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen sanoo, että kaupungin byrokratia ei nouse esteeksi telakan investoinneille, sillä telakan alueen kaavassa on riittävästi väljyyttä telakkatoimintaan liittyville rakennuksille ja laitteille.

Telakka-alueen välittömään läheisyyteen on suunniteltu yrityspuistoa, sillä saksalaistelakka on kotikaupungissaan Papenburgissa ottanut mallia autoteollisuudesta ja halunnut alihankkijoiden sijoittuvan mahdollisimman lähelle. Kokonaisuudessa on kyse noin 180 hehtaarin alueesta, josta telakka vie noin 120 hehtaaria. Parhaimmassa tapauksessa uuteen yrityspuistoon saataisiin ensimmäiset yritykset vuoden 2018 lopulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TS: Turun telakka uudistetaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat