Kokeile kuukausi maksutta

Näin väyläyhtiö kirjattiin kehysriihen pöytäkirjaan

Hallituksen huhtikuun alussa pitämän kehysriihen pöytäkirjamerkinnässä ei ole suoraan sanottu esityksen valmistelua valtion väyläyhtiöstä.

Hallituksen huhtikuun alussa pitämän kehysriihen pöytäkirjamerkinnässä ei ole suoraan sanottu esityksen valmistelua valtion väyläyhtiöstä.

Kehysriihen pöytäkirjaan asia on merkitty sanatarkasti näin:

”Liikennepalveluilla ja väyläverkolla on suuri merkitys ihmisten arjessa ja yhteiskunnan toimivuuden sekä kilpailukyvyn kannalta. Valtion väylien ylläpitoa ja kehittämistä on perusteltua tarkastella
liiketaloudellisin perustein. Tämä tehostaa väyliin sidotun varallisuuden käyttöä, varmistaa laajat kehittämisinvestoinnit ja paremmat liikennepalvelut asiakkaille, sekä parantaa julkisen talouden
kantokykyä.

Liiketaloudellinen tarkastelu edellyttää Liikenneviraston taseen hallinnointiin, veroasteeseen ja liikenteen maksuihin kohdistuvia toimia. Väylien ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvät yhteiskuntapoliittiset näkemykset tulee huomioida myös jatkossa.

Päätetään, että liikenne- ja viestintäministerin johdolla valmistellaan esitys liikenneverkon kehittämiseksi liiketaloudellisesti. Esitys tulee laatia siten, että tarvittavat päätökset voidaan tehdä toiminnan käynnistämiseksi vuoden 2018 alussa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näin väyläyhtiö kirjattiin kehysriihen pöytäkirjaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat