Kokeile kuukausi maksutta

RT kiekko voitti rakennusalan RT Cup -kutsuturnauksen

Neljännen kerran järjestetyn rakennusalan jääkiekkoturnaus RT-Cupin voitti RT-kiekko.

RT Cupin alkusarjan ottelussa RT kiekko voitti Pöyryn maalein 3-1. Keltaisessa pelipaidassa RT:n Toni Kaurahalme. Pöyryn valkoisissa vasemmalta oikealle Lasse Ylönen, Antti Helminen ja Max Wickström.

Loppuottelussa RT kiekko voitti Kattotutkan joukkueen niukasti maalein 5-4. Finaalin ratkaisi peliajan viimeisellä minuutilla Janne Jääskeläinen, joka työskentelee TA Yhtiöiden ATK-päällikkönä. Jääskeläinen on pelannut RT kiekon riveissä 158 sarjaottelua. Voiton kunniaksi RT kiekko sai haltuunsa voittajan kiertopalkinnon, Parman valmistaman Betonipoika-pystin.

Turvaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta ja sen järjesti RT kiekko. Joukkueet oli jaettu kahteen alkulohkoon, joiden voittajat pelasivat mestaruudesta. Alkulohkojensa toiseksi sijoittuneet A-insinöörit ja Pöyry ratkaisivat pronssiottelussa turnauksen kolmossijan. A-insinöörien joukkue voitti Pöyryn maalein 2-1.

Muut RT Cupiin osallistuneet joukkueet olivat Fira, NCC, Rudus ja Peikko.

Ulkojäältä halleihin

RT kiekko on tiettävästi Suomen ainoa jääkiekkojoukkue, jonka pelaajilta edellytetään rakennusalan DI-tutkintoa. Tosin tästä yhdistyksen säännöstä on vuosien saatossa hieman joustettu ja seuran hallitus on hyväksynyt kokoonpanoon perustamisen jälkeen myös alemman tutkintotason rakentajavaikuttajia.

”Kaikki lähti Otaniemen rakennusalan teekkareiden ulkojäillä aloittamasta pipolätkästä 1980-luvulla. Kiekon kohottaminen johti varusteiden hankintaan ja sittemmin yhdistyksen perustamiseen vuonna 1986. Tämän jälkeen pääkaupunkiseudun harrasteliigaa pelaavassa joukkueessa on ollut mukana lähes sata pelaajaa”, kertoo 424 ottelua RT kiekossa pelannut ja Tekesillä johtajana työskentelevä Mika Lautanala.

 

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “RT kiekko voitti rakennusalan RT Cup -kutsuturnauksen”

  1. Hienoa, että myös jääkiekolla on oma osansa rakennusyritysten virkistystoiminnassa. Tällaiset tapahtumat nostattavat varmasti paitsi firmojen sisäistä, myös niiden välistä yhteishenkeä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat