Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen hinnat nousivat reippaasti kuukauden aikana pääkaupunkiseudulla

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa maaliskuusta huhtikuuhun. Kehityksen taustalla oli pääkaupunkiseudun hintojen erityisen voimakas nousu. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa maaliskuusta huhtikuuhun. Kehityksen taustalla oli pääkaupunkiseudun hintojen erityisen voimakas nousu. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 2,1 prosenttia maaliskuusta huhtikuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat kohosivat kuukauden aikana 4,7 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat painuivat 0,2 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat huhtikuussa koko maassa 1,7 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat kipusivat 3,3 prosenttia vuoden takaisesta ja muualla Suomessa 0,3 prosenttia.

Helsingissä vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat 6,9 prosenttia kuukaudessa ja 4,5 prosenttia vuodessa. Espoo-Kauniaisissa hinnat kohosivat kuukaudessa 1,3 prosenttia ja 1,0 prosenttia vuodessa. Vantaalla hinnat nousivat kuukausitasolla tarkasteltuna 1,1 prosenttia ja vuositasolla 1,7 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun lähituntumassa sijaitsevissa niin sanotuissa kehyskunnissa hinnat nousivat kuukaudessa 0,3 prosenttia mutta laskivat 1,6 prosenttia vuodessa.

Muista isoista kaupungeista hinnat laskivat Tampereella 0,7 prosenttia kuukaudessa mutta nousivat 2,4 prosenttia vuodessa. Oulussa hinnat laskivat 4,2 prosenttia kuukaudessa mutta nousivat 1,6 prosenttia vuodessa. Turussa hinnat nousivat 1,2 prosenttia kuukaudessa ja 3,2 prosenttia vuodessa.

Vuoden 2016 huhtikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2235 euroa, pääkaupunkiseudulla 3576 euroa ja muualla Suomessa 1635 euroa.

On hyvä huomata, että osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta vain noin 50 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tarkennuksissa muutokset voivat olla melko suuriakin. Esimerkiksi maaliskuun osalta Tilastokeskus ilmoitti ensimmäisessä julkistuksessaan pääkaupunkiseudun asuntohintojen laskeneen 0,4 prosenttia, mutta nyt Tilastokeskus korjasikin laskun olleen 2,0 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat nousivat reippaasti kuukauden aikana pääkaupunkiseudulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat