Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliiton barometri: joka toisella taloyhtiöllä korjausrakentamishanke

Runsaalla puolella taloyhtiöistä on kuluvana vuonna suunnittelussa tai toteutuksessa korjausrakentamishanke. Korjausrakentaminen on edelleen hienoisessa kasvussa. Voimakkainta kasvu on pääkaupunkiseudulla.

Runsaalla puolella taloyhtiöistä on kuluvana vuonna suunnittelussa tai toteutuksessa korjausrakentamishanke. Korjausrakentaminen on edelleen hienoisessa kasvussa. Voimakkainta kasvu on pääkaupunkiseudulla.

Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrin mukaan vuodelle 2016 odotetaan pääkaupunkiseudulla, Etelä-Suomessa ja Länsi-Suomessa korjausrakentamisen kasvua. Sen sijaan Itä-Suomessa odotetaan taloyhtiöiden korjauksissa kuluvana vuonna jopa hienoista supistumista.

30 prosenttia taloyhtiöistä arvioi korjausrakentamisensa kasvavan kuluvana vuonna ja saman verran taloyhtiöistä odottaa myös edellisvuotta pienempää korjausrakentamista yhtiössään. Taloustilanne vaikuttaa negatiivisesti korjausrakentamisen näkymiin.

Alustavat näkymät vuodelle 2017 ovat viime kevään tapaan varovaiset. Ainoastaan pääkaupunkiseudulla odotetaan Korjausrakentamisen Ilmapuntari -mittarilla hienoista kasvua.

Putkistot ja märkätilat sekä piharakenteet ja julkisivut korjausten kärjessä 2016

Vesi- ja viemäriputkistojen korjaaminen on kuluvana vuonna yleisin korjauskohde taloyhtiöissä. Niihin liittyviä korjaushankkeita on hieman runsaalla kymmenellä prosentilla taloyhtiöistä. Seuraavaksi eniten korjataan piharakenteita/salaojia, märkätiloja ja julkisivuja. Kerrostaloyhtiöissä painottuvat putkistokorjaukset oheistöineen ja rivitaloyhtiöissä piharakenteet ja rakennusten ulkorakenteet.

Seuraavan viiden vuoden kuluessa runsas 30 prosenttia taloyhtiöistä ilmoittaa korjaus- ja ylläpitotarvetta piharakenteissa. Julkisivujen, ikkunoiden ja ovien sekä vesikaton korjaustarpeesta ilmoitti noin neljännes vastaajista. Kerrostaloyhtiöistä lähes joka neljäs suunnittelee parvekekorjauksia.

Kuntoarvion käyttö hiipumassa

Barometrin vastausten perusteella kuntoarvion käyttö taloyhtiön kunnon selvittämisessä on viime vuosina hiipunut ja kuntotutkimusten puolestaan lievästi kasvanut. Lakisääteinen kunnossapitotarveselvitys laaditaan vastaajien mukaan kuitenkin hieman aiempaa useammin kuntoselvityksiin perustuen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliiton barometri: joka toisella taloyhtiöllä korjausrakentamishanke”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat