Kokeile kuukausi maksutta

Kosteat betonilattiat uuden sairaalan vaivana – YIT pääurakoitsijana

Helsingin Malmin sairaalan takuuaikaan liittyvän tarkistuksen yhteydessä on havaittu kosteutta rakennuksen 2 lattioiden betonilaatoissa. Pääosa kosteusmittauksista on jo tehty. Asiasta kertoo Vantaan Sanomat.

Helsingin Malmin sairaalan takuuaikaan liittyvän tarkistuksen yhteydessä on havaittu kosteutta rakennuksen 2 lattioiden betonilaatoissa. Pääosa kosteusmittauksista on jo tehty. Asiasta kertoo Vantaan Sanomat.

Betonilaattojen kosteutta on havaittu paikallisesti kaikissa kerroksissa. Kosteus aiheuttaa mattojen irtoamista kovan mekaanisen rasituksen alueilla. Lattiakosteuksien mahdollista vaikutusta sairaalan sisäilman laatuun selvitetään Vantaan Sanomien mukaan parhaillaan.

Helsingin kaupunki ja pääurakoitsija YIT Rakennus tekevät yhteistyössä lattioiden kosteusmittauksia sekä sisäilmamittauksia.

Pääosa kosteusmittauksista on tehty, mutta tutkimuksia jatketaan, jotta sairaalan kaikkien osien kosteushaitoista on riittävästi tietoa korjausten suunnittelua varten.

Malmin sairaala valmistui vuonna 2014.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Kosteat betonilattiat uuden sairaalan vaivana – YIT pääurakoitsijana”

  1. Betonin RH 90%:iin ja matala-alkalinen tasoite päälle, AVOT. Ei se mitään ydinfysiikkaa vaadi.

  2. Miten voi olla mahdollista ?
    Työmailla tuotetaan laatudokumentteja mappitolkulla. On pöytäkirjaa, aloituskokousta, ce-serttejä yms.

    Voisiko olla mahdollista että työnjohdon aika menee dokumentointiin ja itse perustyö unohtuu ?

    Tehdäänkö laatu läppärillä ?

  3. Miten voi olla mahdillista ? Yhdyn täysin RKMvm1990 kirjoitukseen. Samaa lattioiden kosteusongelmaa oli myöskin -80 ja -90 luvuilla. Onko tässä vuosien varrella opittu mitään rakentamisen laatuun liittyen. Dokumentteja mappitolkulla on kyllä täytetty.

  4. Kyllä todellakin pitää ihmetellä tätä lattia-asiaa. Miten on mahdollista, että näitä ongelmia putkahtaa esille kuin sieniä sateella. Kriittiset kosteudet tunnetaan ja mittarit sekä menetelmät on kehitetty jo vuosikymmenet sitten. Ryhtiä työmaille!

    1. Ennemminkin ryhtiä materiaalivalintoihin. Jos on pakko suunnitella tuollaisia rakenteita niin pitää valita oikeat materiaalit. Vaihtoehtoisesti pitää muuttaa rakennetta.

  5. Olisiko sittenkin vaan että kustannukset paukkuu, niin otetaan halvin materiaali ja halvin ”paras” tekijä. Eiköhän YIT aika ole jo rakennusyhtiönä ohi. Osaamista ei ole, tietoa ei ole, taitoa ei ole. Saa nähdä minkälaisen pommin ne rakentaa Triplasta. Onhan siinä tuleville sukupolville yksi isompi kiinteistö korjattavana.
    YIT ei voi, eikä saa siirtää vastuuta suunnittelijoille. He (YIT) on rakennusliike, jolla pitää olla tietämys rakennus asioista. Heidän pitää havaita suunnitelma virheet ja puuttua niihin projektin edetessä tarpeeksi ajoissa.

  6. Kuivumis aika, enne vanhaan kun ei ollut mittareita oli nyrkkisääntönä 1cm/1vko. kuivumis nopeus. Mitä ne mittarit nykyään mittaa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat