Kokeile kuukausi maksutta

Pylon saneeraa vanhan Elannon asunnoiksi ja toimitiloiksi

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva vuonna 1927 rakennettu Elannon talo saneerataan korkealaatuisiksi vuokra-asunnoiksi ja toimitiloiksi. Vanhan rakennuksen viereen rakennetaan lisäksi moderni, viisikerroksinen uudiskohde.

Helsingin Etelä-Haagassa sijaitseva vuonna 1927 rakennettu Elannon talo saneerataan korkealaatuisiksi vuokra-asunnoiksi ja toimitiloiksi. Vanhan rakennuksen viereen rakennetaan lisäksi moderni, viisikerroksinen uudiskohde.

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen ja toimitilojen arvioidaan valmistuvan marraskuun 2016 lopulla osoitteeseen Kauppalantie 2. Rakennushankkeen urakoitsijana toimii Pylon Rakennus Oy. Rakennuttaja on TA-Yhtiöt.

Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema ja katujulkisivultaan suojeltu vanha Elannon rakennus on ollut pitkään tyhjillään. Vanhaan asuin- ja myymälärakennukseen tulee nyt saneerauksen myötä neljä yksilöllistä vuokra-asuntoa ja kolme toimitilaa. Asunnot sijaitsevat talon toisessa kerroksessa ja toimitilat katutasossa, vanhan myymälän tilalla. Vaaleissa, moderneissa asunnoissa näkyy talon historia. Jokaisen asunnon erikoisuutena on vinokattoinen ullakkotila, johon pääsee asunnoista sisäportaita pitkin.

Samaan pihapiiriin rakennettavaan uudisrakennukseen tulee kymmenen uutta vuokra-asuntoa erilaisin pohjaratkaisuin. Talon ylimmän kerroksen asunnot ovat kahdessa kerroksessa, ja niiden erikoisuutena ovat viihtyisät terassit. Talossa on asuinkerrosten lisäksi maan alla sijaitseva puolilämmin autohalli, johon pääsee hissillä. Uudisrakennus sivuaa tontin takareunan kalliorinnettä.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan tällä hetkellä noin 15000 asuntoa. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Yhtiö on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1000–1400 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pylon saneeraa vanhan Elannon asunnoiksi ja toimitiloiksi”

  1. ”Arkkitehti Väinö Vähäkallion suunnittelema ja katujulkisivultaan suojeltu vanha Elannon rakennus on ollut pitkään tyhjillään. Vanhaan asuin- ja myymälärakennukseen tulee nyt saneerauksen myötä neljä yksilöllistä vuokra-asuntoa ja kolme toimitilaa.” oikeastaan kiinnostaisi tietää, miksi kohde jätettiin tyhjäksi monen vuoden ajaksi ja annettiin rapautua tämän aikaa. Talo on komea helmi Haagassa ja näitä Vähäkallion luomuksia ovat useat Elannon ja OTK:n rakennukset. Siinäpä vaikka aihe lehdelle tehdä juttu Arkkitehti Vähäkalliosta ja kohteista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat