Kokeile kuukausi maksutta

SRV ja sairaanhoitopiiri löysivät tarvittavat säästökohteet Keski-Suomen sairaalahankkeessa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt valtuuttaa sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen jatkamaan uuden sairaalan projektinjohtourakkasopimuksen valmistelua ja urakkasopimusneuvotteluja SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt valtuuttaa sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnusen jatkamaan uuden sairaalan projektinjohtourakkasopimuksen valmistelua ja urakkasopimusneuvotteluja SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Päätöksen taustalla on se, että SRV Rakennus ja KSSHP ovat löytäneet yhteistyössä odotettua nopeammin säästökohteet, joilla hankkeessa päästään sairaanhoitopiirin hallituksen edellyttämään tavoitehintaan 398,5 miljoonaa euroa.

”Yhteistyöllä haetut säästöt löytyivät muun muassa SRV:n urakkatarjouksesta, tilaratkaisuista ja materiaalivalinnoista”, hankkeen projektijohtaja Mikko Jylhä kertoo.

Varsinaisen urakkasopimuksen tekemisen edellytyksenä on kuitenkin vielä se, että KSSHP:n valtuusto hyväksyy kokouksessaan 3. kesäkuuta sairaalahankkeen tarkennetun kustannusarvion. Mikäli valtuusto hyväksyy tarkennetun kustannusarvion ja projektinjohtourakkasopimus allekirjoitetaan kesäkuun aikana, uuden sairaalan rakennustyöt aloitetaan 1. syyskuuta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “SRV ja sairaanhoitopiiri löysivät tarvittavat säästökohteet Keski-Suomen sairaalahankkeessa”

  1. Miettisin uudestaan ne säästökohteet Löytyy helpoiten kyllä jättämällä pois rakennuksesta tapeeton neliömäärä.. samoin ne arkkitehdin vinkeet kuriin (vielä kun ne usein maksaa kymmenkertaisesti käytön aikana)

    Lisäksi miettisin tämän kyseisen projektijohtourakoitsijan kelkkaan lähtemisen. Harvinaisen haitallinen toimintatapa.. Niin sisäisesti kun ulospäinkin. Harjoittaa kilpailuttamispalvelua, mutta on ehkä liian ”hyvät välit” käyttämiinsä urakoitsioihin.. lisäksi toiminnassa selkeitä viitteitä hintojen sopimisesta. Kuullostaa uskomattomalta yritykseltä joka harjoittaa asiakkaan lukuun kilpailutusta, totuus on usein kuitenkin tarua ihmeellisempää.

    Kysykää nyt ainakin sopiiko että SRV Kalustoa ei käytetä, tai keskon ”vuosisopimuksia” (Kokkila muuten on Keskon hallituksessa.. miksiköhän?) Voi mennä pojilla sormi suuhun.. niin ja ottakaa se vuokrakalusto kokonaan pois heidän näpeistään, ette tule samaan halvempia tarjouksia mistään kolmesta ”isosta” Miksiköhän?

    -perehtynyt

  2. Samaa mieltä. Kyseisestä projektinjohtourakoitsijasta on kokemuksia useammassa kohteessa, ja heidän mainostamansa ”kehittäminen” on aina johtanut surkeaan lopputulokseen. Muutenkaan toimintatavat eivät kestä päivänvaloa. Ei ole ainoa yritys jonka toimintatavat ovat kestämättömiä, mutta mikäpä puolustus se on?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat