Kokeile kuukausi maksutta

Caverion kehittää Jyväskylän kiinteistöjen energiatehokkuutta

Jyväskylän kaupunki on valinnut Caverionin kumppanikseen kehittämään kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Jyväskylän kaupunki on valinnut Caverionin kumppanikseen kehittämään kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Kaupungin kiinteistöjen taloteknisiä järjestelmiä modernisoidaan pääosin ESCO-hankkeina 4,5 vuotta kestävällä sopimuskaudella. Toimenpiteet rahoitetaan modernisoinnista syntyvillä säästöillä, joilla on alle 10 vuoden takaisinmaksuaika. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 4 miljoonaa euroa vuoteen 2020 mennessä.

”Jyväskylän kaupunki on sitoutunut Motivan energiatehokkuussopimuksen mukaisesti 9 prosentin energiansäästöön vuoteen 2016 mennessä. Sopimusta ollaan uusimassa vuoteen 2025 asti. Nyt sovittu ESCO-hanke on tärkeä uusien tavoitteiden saavuttamiseksi. Kaupungin kannalta on myönteistä, että hanke voidaan rahoittaa energiankulutuksen vähenemisestä syntyvillä säästöillä. Lisäksi investoinneille haetaan ELY-keskukselta energia-avustusta”, Jyväskylän kaupungin energia-asiantuntija Tero Hirvelä sanoo.

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan kolmeen kiinteistöön energiatehokasta valaistusta, ilmanvaihtoa, aurinkosähköjärjestelmä, lämpöpumppuratkaisuja, uusitaan ikkunoita sekä parannetaan energiatehokkuuteen liittyviä talotekniikan ohjaustoimintoja.

Näissä kiinteistöissä tavoitellaan yli 30 prosentin vuotuista energiansäästöä nykytilanteeseen verrattuna, mikä merkitsee 15 vuoden elinkaaren aikana yli 1,5 miljoonan euron säästöä. Myös hiilidioksidipäästöjä vähennetään 655 tonnia vuosittain.

Investointien ja muutosten jälkeen Caverion vastaa kiinteistöjen energiansäästöstä ja energiatehokkuuden optimoinnista ja antaa sopimukseen kuuluville kiinteistöille energiansäästötakuun.

”ESCO-palvelulla varmistamme, että kiinteistöjen energiatehokkuus paranee ja säästöjä syntyy. Kiinteistöjen etävalvonta takaa, että kiinteistöt toimivat koko ajan energiatehokkaasti. Sopimukseemme sisältyy myös henkilöstölle järjestettävä kiinteistöjen energiansäästökoulutus”, energiahankkeista vastaava myyntipäällikkö Teppo Manninen Caverionista kertoo.

Nyt sovittu ESCO-puitesopimus on kaupungin suurin, ja sen arvioidaan olevan myös Suomen tähän asti suurin kunnallinen ESCO-hankekokonaisuus. Ensimmäisen hankevaiheen jälkeen tavoitteena on löytää lisää säästömahdollisuuksia muissa kaupungin kiinteistöissä, mikä moninkertaistaa Jyväskylän kokonaissäästömahdollisuudet.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Caverion kehittää Jyväskylän kiinteistöjen energiatehokkuutta”

  1. Toivottavasti asetetut tavoiteteet toteutuvat myöskin silloin, kun asiaan liittyvät konsulttien jne. käyttämisen kustannukset otetaan huomioon eikä lasketa pelkkiä kWa:tteja. Sekä tietenkin mahdollisesti tulevat sisäilmaongelmat tulevaisuudessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat