Kokeile kuukausi maksutta

HIFK:n hallille aluevaraus, Hakaniemen torille lasipaviljonki

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen ja näytti vihreää valoa Hakaniemen torin lasipaviljongille.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen ja näytti vihreää valoa Hakaniemen torin lasipaviljongille.

Kaupunginhallitus rajasi Helsinki Garden -nimellä kulkevan hankkeen maanpäällisiä osia. Nordenskiöldinkadulla vanhan jäähallin vieressä sijaitseva alue on varattu vuoden 2018 loppuun saakka hankkeen jatkosuunnittelua, toteutusedellytysten selvittämistä ja arkkitehtuurikilpailua varten.

Hallitus muutti esitystä siten, että Pohjoisen Stadiontien itäpuolelle ei sallita maanpäällistä rakentamista. Lisäksi Saharan jalkapallokentän pitää säilyä jalkapallon käytössä.

Helsinki Garden on yksityisellä rahoituksella toteuttavaksi suunniteltu kiinteistökehityshanke, jossa alunperin suunniteltiin rakennettavaksi maailman moderneinta tapahtuma-areenaa Helsingin Mäntymäen alueelle Töölönlahden pohjoisosaan.

Hankkeen käynnistäjänä on kotimaisessa jääkiekon pääsarjassa kilpaileva HIFK. Monitoimihallista on tarkoitus tehdä HIFK:n uusi kotikenttä sekä rakentaa liike- ja toimistotilaa sekä asuntoja. Vanhan jäähallin kohtalo ratkaistaan arkkitehtuurikilpailun yhteydessä.

Torille lasipaviljonki

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa myös Hakaniemen torin lasipaviljongille. Se hyväksyi hankesuunnitelman, jonka mukaan Hakaniemen hallin toiminnot siirretään hallin peruskorjauksen ajaksi torille rakennettavaan lasipaviljonkiin.

Hankkeen enimmäishinnaksi päätettiin 5,74 miljoonaa euroa. Kiinteistökeskus ja Tukkutori kilpailuttavat hankkeen hankesuunnittelun ja rakentamisen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HIFK:n hallille aluevaraus, Hakaniemen torille lasipaviljonki”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat