Kokeile kuukausi maksutta

Saton uuden asuntokonseptin pilotti nousee Vantaalle

Ensimmäinen Sato StudioKoti -talo lähtee rakenteille Vantaan Martinlaaksoon elokuussa.

Ensimmäinen Sato StudioKoti -talo lähtee rakenteille Vantaan Martinlaaksoon elokuussa.

Loppuvuodesta 2017 valmistuvassa talossa on 68 pienellä parvekkeella ja isoilla ikkunoilla varustettua asuntoa. Neliöitä Sato StudioKodeissa on 15,5 + 6 (parvi), ja pilottikohteen asuntojen vuokra tulee olemaan 500 euroa kuussa.

Asuntojen toimivuuden lisäksi Sato StudioKoti -konseptissa on panostettu yhteisiin tiloihin. Nyt rakenteille lähtevän talon pohjakerrokseen on tulossa kaikkien asukkaiden olohuone ja pesula. Talon ylimpään kerrokseen valmistuu saunaosasto, takkahuone ja terassialue.

”Innostus Sato StudioKodin ympärillä on kannustanut meitä jatkokehittämään konseptia myös asumiseen liittyvien palvelujen osalta. Tavoitteenamme on ottaa tulevia asukkaita mukaan ideoimaan, minkälaista elämä StudioKoti -talossa parhaimmillaan on”, investointipäällikkö Miikka Karjaluoto sanoo.

”StudioKodin herättämän kiinnostuksen ja kyselyiden perusteella asukkaiden ikäjakauma tulee olemaan laaja. Selupaa monipuolista meininkiä myös talon yhteisten tilojen hyödyntämiseen.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Saton uuden asuntokonseptin pilotti nousee Vantaalle”

  1. Varsinainen ’benedictus’ tämä SATO. Repii reilun 30 euron neliövuokraa ja haluaa tulla huomioiduksi vuokrauksen sankarina.

  2. Sato edistää ahtaasti asumista kiskomalla vuokraa 33 € per neliö asumistukivaroja hyödyntäen! Yhtiön olisi syytä luopua nimensä alussa olevasta ässä-kirjaimesta (= sosiaalinen), joka on jäänne ja rasite historiasta, ja korvata se jollakin toimintansa arvoja paremmin kuvaavalla kirjaimella.

  3. Se mitä minä pitäisin tässä arveluttavimpana on se että yhdessä kohteessa on näin paljon pieniä asuntoja. Se ei voi olla näkymättä asumisessa. jos näitä asuntoja olisi ripoteltu 2-3/kerros, olisi se vain piristettä tarjontaan. Nyt voi seurauksena olla jonkin asteen kaaos. Edes hotellissa ei ole näin pienet huoneet.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat