Kokeile kuukausi maksutta

SRV:lle yli 100 miljoonan euron urakka Tapiolaan

SRV on valittu projektinjohtourakoitsijaksi Tapiolan keskustan laajentamiseksi. Kyseessä on LähiTapiolan Ainoa- ja Kirjokansi -hankkeet.

SRV on valittu projektinjohtourakoitsijaksi Tapiolan keskustan laajentamiseksi. Kyseessä on LähiTapiolan Ainoa- ja Kirjokansi -hankkeet.

Espoon Tapiolan keskustan perusteellista uudistamista jatketaan vuoteen 2020 saakka.  SRV toimii myös nyt rakenteilla olevan kauppakeskus Ainoan ja sen yläpuolelle rakennettavien Kirjokansi-asuntojen projektinjohtourakoitsijana.

Ainoa- ja Kirjokansi -hankkeen kokonaisarvo on yli 500 miljoonaa euroa ja urakkasopimuksen arvo SRV:lle on yli 100 miljoonaa euroa.

Urakka siirtyy SRV:n tilauskantaan kesäkuun 30. päivä. Nyt tehdyn sopimuksen ja muiden viimeisen kuukauden aikana allekirjoitettujen sopimusten myötä SRV:n tilauskanta kasvaa arviolta noin kahteen miljardiin euroon.

Kauppakeskus Ainoan kolmannessa ja viimeisessä rakennusvaiheessa Tapiolan keskustaan tehdään täysin uusi liikerakennus ja sen yläpuolelle Kirjokannelle kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 106 asuntoa. Työ aloitetaan purkamalla nykyisen Stockmannin tavaratalon kiinteistö, jonka tilalle rakennetaan noin 20 000 neliömetrin verran uusia liiketiloja.

Ainoan kauppakeskuksen kolmannen vaiheen on arvioitu valmistuvan vuoden 2019 lopulla, ja sen päälle rakennettavat kerrostalot ovat valmiina vuonna 2020.

Kauppakeskuksen alle toteutetaan myös Merituulentien liityntäbussiterminaali, jonka rakentamisesta SRV vastaa.

Tapiolan uusi metroasema tulee kytkeytymään vahvasti uuteen Merituulentielle rakennettavaan bussiterminaaliin ja Ainoan kauppakeskukseen. Uusi bussiterminaali on toiminnassa vuoden 2018 loppuun mennessä.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:lle yli 100 miljoonan euron urakka Tapiolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat