Kokeile kuukausi maksutta

P.E. Svinhufvudin kotimuseo menee remonttiin

Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa ja uudistaa Luumäellä sijaitsevan P.E. Svinhufvudin kotimuseon. Rakennusurakoitsija on LMK Lappeenranta Oy.

Senaatti-kiinteistöt peruskorjaa ja uudistaa Luumäellä sijaitsevan P.E. Svinhufvudin kotimuseon. Rakennusurakoitsija on LMK Lappeenranta Oy.

Kotkaniemen peruskorjauksen rakennuttaa Senaatti-kiinteistöt, joka nykyään hallinnoi kohdetta valtion edustajana. Vuokralaisena on Museovirasto, joka on solminut sopimuksen museon avoinna pidosta Kotkaniemi-säätiön kanssa. Peruskorjauksen kustannukset ovat 2,3 miljoonaa euroa.

LVI-urakoitsija on Mäntyharjun LVI Oy ja sähköistyksen toteuttaa Etelä-Saimaan Sähkötyö Oy. Ikkunankorjauksesta ja restaurointitöistä vastaa Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini.

Jatkossa hankitaan vielä piha- ja julkisivu-urakoitsijat. Nämä työt toteutetaan pääasiassa kesällä 2017.

Rakennuksen nykyinen betonitiilikate ja sen alla oleva pärekatto puretaan. Aluskatteeksi tehdään uusi pärekatto ja sen päälle uusi tiilikate. Räystäille palautetaan rakennuksen arkkitehtuuriin alun perin kuuluneet kattokoristeet eli spiirat. Muuten rakennuksen ulkonäkö säilyy entisellään.

Päärakennuksen keittiöpäätyyn tehdään uudet asiakaspalvelutilat eli kahvila, kahvilakeittiö ja yleisö-wc:t sekä asennetaan invanostin. Yläkertaan sisustetaan kaksi neuvotteluhuonetta ja pihalle varataan alue juhlateltoille.

Rakennusten ja puutarhan restaurointi valmistuu syksyllä 2017, minkä jälkeen aloitetaan museon ja kahvilan sisustaminen sekä näyttelyn rakentaminen. Museo on tarkoitus avata yleisölle keväällä 2018.

Museo esittelee kotielämää 1920- ja 1930-luvuilla

Museohuoneiden värimaailma toteutetaan vanhoihin valokuviin ja väritutkimuksiin perustuen: lattioihin tulee muun muassa okrankeltaista maalia ja kuvioituja linoleumimattoja ja seiniin voimakaskuvioisia tapetteja.

Kattoihin, listoituksiin ja sisäoviin palautetaan maanläheisiä vihertäviä ja rusehtavia sävyjä. Soveltuvien tapettien etsintä on käynnistymässä, mutta joihinkin huoneisiin painatetaan tapetit alkuperäisten mallien mukaan.

Museokäyttöä varten metsään tehdään uusi pysäköintialue ja päärakennuksen päätyyn kivetty kahvilaterassi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “P.E. Svinhufvudin kotimuseo menee remonttiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat