Kokeile kuukausi maksutta

Pöyry suunnittelee Lausannen rautatieaseman laajennusta Sveitsissä

Sveitsin valtionrautatiet (SBB) on valinnut Pöyryn osana 4G-suunnitteluyhteenliittymää rakentamaan Galette-Bâtiment Voyageur -matkustajarakennusta Lausannen aseman yhteyteen.

Sveitsin valtionrautatiet (SBB) on valinnut Pöyryn osana 4G-suunnitteluyhteenliittymää rakentamaan Galette-Bâtiment Voyageur -matkustajarakennusta Lausannen aseman yhteyteen.

Lausannen ja Geneven väliset matkustajamäärät ovat kasvussa, minkä takia Lausannen, Geneven ja Renesin rautatieasemat uudistetaan kokonaisuudessaan. Lausannessa uusi, laajennettu asema on valmis vuonna 2025.

Valtava laajennus kattaa koko nykyisen rautatieaseman alueen. Projektin keskeiset osat ovat laiturialueen leventäminen ja laajennus, alikulkutunnelien ja niiden alla sijaitsevan ostoskerroksen laajennus, tunnelin rakentaminen historiallisen asemarakennuksen alle ja aseman eteläpäädyn uudelleenrakentaminen.

Suunnittelutyö alkaa syyskuussa 2016, rakennustyöt vuonna 2018, ja suunnitelman mukaan rakennus otetaan käyttöön vuonna 2025.

”Pöyry oli johtavassa roolissa Löwenstrassen asemaprojektin suunnittelussa ja toteuttamisessa Zürichissä, ja siitä kokemuksesta on hyötyä tässäkin projektissa. On hienoa, että pääsemme käyttämään projektissa monialaista osaamistamme ja osallistumaan tämän vaativan, urbaanin projektin onnistuneeseen toteutukseen”, Martin Bachmann Pöyryn Sveitsin kiinteistöosastolta sanoo.

Galette-Bâtiment Voyageurin rakennusprojekti on Pöyryn mukaan vietävä läpi niin, etteivät rakennuksen normaalit toiminnot keskeydy. Erityisen haastavaa on hallin historiallisesti arvokkaan, suojellun katon siirron suunnittelu, sillä katon pitää säilyä eheänä.

Projektissa käytetään tietomallinnusta (BIM). Tietomallinnus on vielä melko uusi toimintatapa Sveitsissä, mutta sen ansiosta omistajan ja projektiin osallistuvien yritysten välinen koordinointi helpottuu huomattavasti.

Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus on lisätty Alueellisten toimintojen liiketoimintaryhmän tilauskantaan vuoden 2016 kolmannella neljänneksellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyry suunnittelee Lausannen rautatieaseman laajennusta Sveitsissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat