Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi lähes viidenneksellä

Rakennuslupia myönnettiin vuoden 2016 maalis-toukokuussa 11,8 miljoonalle kuutiometrille, kertoo Tilastokeskus.

Tutkijoiden mukaan asuntorakentamisen lisääminen on paras lääke asunto-ongelmaan. Kuva: Anne Kurki

Rakennuslupia myönnettiin 17,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Kasvuun vaikuttivat erityisesti liike- ja toimistorakennuksille myönnetyt rakennusluvat. Liike- ja toimistorakentamisen 24,0 prosentin kasvu selittyy uusille kauppakeskushankkeille myönnetyillä rakennusluvilla

Julkisille palvelurakennuksille myönnettiin lupia maalis-toukokuussa yhteensä 1,2 miljoonalle kuutiometrille. Siinä on kasvua 13,1 prosenttia. Hoitoalan rakennuksille myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä puolestaan laski 47,9 prosenttia.

Teollisuusrakennuksille myönnettiin lupia 1,1 miljoonalle kuutiolle, mikä on 38,3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Asuinrakentaminen vilkasta vieläkin

Asuinrakennuksille maalis-toukokuussa myönnetty rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi 9,4 prosenttia. Kasvuun vaikuttivat rivi- ja ketjutaloille sekä asuinkerrostaloille myönnetyt rakennusluvat.

Rakennuslupia myönnettiin maalis-toukokuussa lähes 9 600 asunnolle, joka on 10,6 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin.

Uudisrakentamisen kokonaistuotannossa kasvua

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi maalis-toukokuussa 18,9 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 24,1 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 15,1 prosenttia.

Samalla ajanjaksolla rakennushankkeita aloitettiin kaikkiaan tilavuudella mitattuna 30,0 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 21,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi lähes viidenneksellä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat