Kokeile kuukausi maksutta

Suomeen valmistuu ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo

Helsingin Jätkäsaareen valmistuu elokuussa Suomen ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo.

Helsingin Jätkäsaareen valmistuu elokuussa Suomen ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo.

Kyseessä on Saton kohde. Talon ja asuntojen lukitus toimii alussa NFC-tägillä ja jatkossa mahdollistetaan mobiilitunnistautuminen. Tägi kommunikoi lukon kanssa langattomasti radiotaajuuksia hyödyntävällä Near Field Communication -tekniikalla.

”Älylukitusta on testattu kerrostaloasumisessa jo aiemmin, mutta nyt ollaan ensimmäistä kertaa testaamassa sitä nimenomaan vuokra-asunnoissa”, Saton liiketoimintajohtaja Antti Aarnio sanoo.

”Lähdemme liikkeelle pienin askelin eli NFC-tägeillä. Jotta pihoilla ei jatkossa tarvitsisi huudella, tutkimme ja testaamme yhdessä avainhallinnasta vastaavan Securitaksen kanssa mobiilitunnistautumista. Yksi mobiilisovelluksen hyötyjä on esimerkiksi se, että asukas voi lähettää vaikkapa vieraalleen, siivoojalle tai koiran ulkoiluttajalle erillisen kertakäyttöisen mobiilitunnisteen, vaikkei itse olisi edes samalla paikkakunnalla.”

”Älylukitus helpottaa asiakkaan arkea hyvin yksinkertaisella tavalla ja antaa hänelle tulevaisuudessa mahdollisuuden hallita kotiaan entistä vapaammin.”

Älylukituksen Malagankadulle on toteuttanut Rollock Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomeen valmistuu ensimmäinen avaimeton vuokra-asuintalo”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat