Kokeile kuukausi maksutta

LVI-tukkumyynti piristynyt uudisrakentamisen ansiosta

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti on kasvanut 7,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan verrattuna.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti on kasvanut 7,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan verrattuna.

Tukkumyynnin piristyminen johtuu lähinnä kasvukeskuksiin rakennettavista pienistä kerrostaloasunnoista.

Toisen kvartaalin LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin kokonaisarvo oli 271 miljoonaa euroa, joka on 7,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2015 vastaavalla ajanjaksolla.

Koko alkuvuoden osalta tukkuliikkeiden LVI-teknisten tuotteiden myynti oli 494 miljoonaa euroa, kun viime vuoden vastaava luku oli reilu 468 miljoonaa euroa.

”LVI-teknisten tuotteiden myynti on hyvin linjassa rakentamisen elpymisen kanssa. Uudisrakentaminen on kasvanut odotetusti ja keväällä myönnetyt rakennusluvat ja pöydällä olleet suunnitelmat ovat vihdoin realisoituneet”, LVI-Teknisen Kaupan liiton toiminnanjohtaja Magnus Sirén sanoo.

LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynnin osalta myynnin kasvu tulee erityisesti asuinrakentamisesta. Vaikka omakotitalojen rakentaminen on hiipunut, on kasvukeskuksiin rakennettavien pienikokoisten kerrostaloasuntojen määrä ollut sen sijaan vahvassa kasvussa.

Myös korjausrakentamisen ennustetaan kasvavan loppuvuoden 2016 aikana, vaikkakin sen kasvuvauhti hidastuu hieman.

”Jo nyt on kuitenkin nähtävissä, että rakentamisen kasvun pullonkaulaksi uhkaa muodostua pula suunnittelijoista, erityisesti Etelä-Suomen isoissa rakennushankkeissa”, Sirén huomauttaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVI-tukkumyynti piristynyt uudisrakentamisen ansiosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat