Kokeile kuukausi maksutta

A-Kruunu käynnistää Espoossa historiansa suurimman hankkeen

A-Kruunu Oy rakennuttaa Espoon Vermonniittyyn valtion korkotukilainalla rahoitettavan asuinkerrostalon.

A-Kruunu Oy rakennuttaa Espoon Vermonniittyyn valtion korkotukilainalla rahoitettavan asuinkerrostalon.

A-Kruunu ja Bergans Kiinteistöt Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan Kaarlo Sarkian kadulla olevasta tontista. ”Vermonniittyyn toteutettava talo on tähän mennessä suurin yhtiömme hankkeista. Kahdeksankerroksiseen rakennukseen tulee noin 120 asuntoa. Rakentaminen käynnistyy vuoden 2017 aikana”, A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila.

A-Kruunun hankkeen suunnittelee Playa-arkkitehdit. Asunnoista suuri osa on yhden tai kahden hengen kotitalouksille suunnattuja huoneistoja.

Alueen kaavoituksessa on ollut tavoitteena ekologinen asuinalue, jossa korostuu kevyt liikenne. Alueella voidaan hyödyntää aktiivista ja passiivista aurinkoenergiaa. Pysäköinti toteutetaan pysäköintitaloihin.

Uudelle alueelle on kaavoitettu asuntoja yli 5 000 asukkaalle. A-Kruunun tontti on osoitettu valtion tukemalle asuntotuotannolle Espoon kaupungin ja maanomistajan välillä tehdyn maankäyttösopimuksen perusteella.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “A-Kruunu käynnistää Espoossa historiansa suurimman hankkeen”

  1. Tiedon ja taidon lisäksi onnea matkaan! A-Kruunu Oy:ltä odotetaan paljon. Yhtiön hoitamiseksi mahdollisimman kustannustehokkaasti on kyllä suunnittelulle sijaa. Toisin kuin kompakti yhden kunnan vuokrataloyhtiö A-Kruunu Oy:llä tulee olemaan sosiaalista vuokra-asuntotuotantoa useassa kunnassa. Asuntojen jakelu sosiaalisin perustein, vuokralaisten kanssa toimiminen, vuokrien määrittäminen omakustannusperusteella ja mahdollinen tasaaminen ei ole läpihuutojuttu silloin, kun yhden kunnan alueella on 1-2 vuokrataloa. Mutta toivotaan parasta vihdoin, kun tulee uusi toimija alalle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat