Kokeile kuukausi maksutta

Elinkaarimallilla toteutettavan Nummen palvelukeskuksen peruskivi muurattiin

YIT ja Caverion toteuttama Nummen palvelukeskus on edennyt peruskiven muurausvaiheeseen.

YIT ja Caverion toteuttama Nummen palvelukeskus on edennyt peruskiven muurausvaiheeseen.

Keskuksen rakentaminen käynnistyi keväällä 2016 maanrakennustöillä. Elinkaarimallilla toteutettavan palvelukeskuksen on määrä valmistua kesäkuussa 2018.

YIT:n mukaan älykäs rakennus on suunniteltu yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa.

”Elinkaaren näkökulmasta olemme vasta alkutaipaleella, mutta huomattava osa onnistumisen edellytyksistä on luotu jo suunnitteluvaiheessa. Nyt huolehditaan siitä, että suunnitelmat muuttuvat korkeatasoiseksi ja laadukkaaksi toteutukseksi”, totesi YIT Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas.

Elinkaarihanke kattaa palvelukeskuksen rakentamisen ja kiinteistön hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden ajan.

”Elinkaarimalli varmistaa kaupungille olosuhteiltaan hyvän, kunnossa ja käytettävissä olevan kiinteistön, jonka energiatehokkuus ja suunnitelmallinen ylläpito takaavat kiinteistön alhaisen hiilijalanjäljen”, Caverion Suomi Oy:n toimitusjohtaja Jarno Hacklin sanoi.

Koko kylän kohtauspaikaksi kaavailtu palvelukeskus pitää sisällään yhtenäiskoulun, kirjaston, monipuoliset liikunta-, sosiaali- ja terveyspalvelujen tilat sekä kulttuuripalveluita.

YIT:n tiedotteen mukaan Nummen palvelukeskus on suunniteltu yhteistyössä tulevien käyttäjien kanssa palvelemaan eri-ikäisiä ihmisiä sekä uutta, ilmiöpohjaista oppimista korostavaa opetussuunnitelmaa. Koulun, sen tekniikan ja akustiikan tulee tarjota mahdollisuuksia monimuotoiseen työskentelyyn.

”Yhtenä esimerkkinä voidaan mainita perusopetuksen tiloihin tuleva valaistusratkaisu, joka seuraa päivänvalon rytmiä. Älykäs rakennus tukee ihmisten toiminnallisuutta ja aktiivisuutta”, Hacklin kuvaili.

”Onnistuminen elinkaarihankkeissa edellyttää kaikkien osapuolten tiivistä ja ratkaisukeskeistä yhteistyötä. YIT, Caverion, oppimisympäristön suunnittelijat, tilaaja ja tietysti käyttäjät tarvitaan mukaan hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Kukaan ei voi onnistua yksin”, Kauniskangas summasi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Elinkaarimallilla toteutettavan Nummen palvelukeskuksen peruskivi muurattiin”

  1. Niin muuttuu maailma, veronmaksaja. Saattaa olla niin etttä kunta ei ole se paras kiinteistön ylläpitäjä mutta todettakoon asian toinen puoli: nämä seinät maksetaan kahteen kertaan 20 vuoden aikana.

    Onko se järkeväää..?…..en tiedä mutta ainakin se on pirun hyvä bisnes !

    1. Mis päin Suomea tämä o? Pakal vai?

    2. Kyl määki nii pal kauhiast ihmetteli et mis päi tämmöne nummi oikke o?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat