Kokeile kuukausi maksutta

Älvsbytalo panostaa omakotitalojen gryndaamiseen

Älvsbytalo on perustanut tonttimaata myyvän ja ostavan tytäryhtiön.

Älvsbytalo on perustanut tonttimaata myyvän ja ostavan tytäryhtiön.

Yhtiö aikoo panostaa vuosittain miljoonia euroja tonttimaan ostoon.

Ruotsin suurin pientalovalmistaja, Älvsbyhus-konserni, julkisti hiljattain tavoitteensa kaksinkertaistaa yrityksen talovolyymi. Päätös oli strateginen ja sen vanavedessä on nyt tullut muitakin muutoksia.

Älvsbyhus-konserni on ryhtynyt myymään asiakkailleen sekä tontteja että taloja, joten yhtiö on nyt perustanut valmista tonttimaata ostavan ja myyvän yrityksen sekä Suomeen että Ruotsiin.

”Omaan kotiin pääsee nyt entistäkin helpommin. Älvsbytalon uusilta talo & tontti -asuinalueilta voi hankkia muuttovalmiin ja laadukkaan talon tontteineen nopeasti ja edullisesti. Me aloitamme ostamalla valmista tonttimaata, eli kaavoitettuja tontteja, joille voi rakentaa heti. Pitkällä tähtäimellä aiomme ehdottomasti ostaa myös niin sanottua raakamaata ja hyödyntää sitä, mutta vielä emme ole niin pitkällä. Osittain meiltä puuttuu siinä tarvittava osaaminen”, Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk kertoo.

”Tänä päivänä kauppa syntyy helpommin, jos voimme tarjota ostajalle sekä tontin että talon.”

Talo & Tontti on Älvsbytalon uusi palvelu, jossa markkinoidaan ja myydään tonttia ja tontille suunniteltua Älvsbytaloa yhdessä. Talo on räätälöity aina kyseiselle tontille sopivaksi, mutta talon muokkaaminen asiakkaan tarpeiden mukaan on mahdollista.

Tonttikauppoja miljoonilla euroilla

Älvsbytalon merkittävin talo & tontti –alueprojekti on käynnissä Espoossa, ja toimintaa on siis tarkoitus laajentaa nykyisestä merkittävästi.

”Jos oikeat tontit löytyvät, meille ei tuota vaikeuksia tehdä kauppaa miljoonien eurojen arvosta – vuosittain. Tai jopa enemmän, jos löydämme hyvää tonttimaata oikeaan hintaan.Me aiomme itse etsiä maata aktiivisesti ja toimittaa asiakkaillemme haluttuja pakettiratkaisuja, joihin kuuluu sekä talo että tontti”, Rusk sanoo.

Rusk korostaa, että suurin syy aluehankkeiden suosion kasvuun on ennen muuta omakotirakentamiseen tarkoitettujen tonttien pula. Kaupungeissa niitä ei enää kohtuullisten liikenneyhteyksien päästä tahdo löytää edes isollakaan rahalla.

Älvsbyhus-konserni toimii sekä Suomessa, Ruotsissa että Norjassa. Konsernin 40 000. talo on parhaillaan tuotannossa Älvsbyn talotehtaalla Ruotsissa. Älvsbytaloja on rakennettu jo 1980-luvulta alkaen Suomessa – yhteensä yli 8 000 taloa.

Kauhajoen talotehdas on toimittanut yli 3 000 taloa vuodesta 2005 lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Älvsbytalo panostaa omakotitalojen gryndaamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat