Kokeile kuukausi maksutta

Vantaa hakee kilpailulla edullisia asuntoja laajalle alueelle

Vantaan kaupunki järjestää suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Kivistön koulun ympäristön tonteista. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja tuottaa laadukkaita, kustannustasoltaan kohtuullisia asuntoja.

Vantaan kaupunki järjestää suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun Kivistön koulun ympäristön tonteista. Kilpailun tavoitteena on suunnitella ja tuottaa laadukkaita, kustannustasoltaan kohtuullisia asuntoja.

Kilpailulla etsitään toteuttajia kahden korttelin asuinrakennuksille ja pysäköintitalolle. Kilpailualue on jaettu kolmeen kilpailukohteeseen, ja sillä on asuinrakennusoikeutta yhteensä 28400 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa lähes 600 asuntoa. Pysäköintitalo suunnitellaan 239 autopaikkaa varten.

Kilpailulla Vantaan kaupunki haluaa tukea rakentamisen laadun ja kustannustason edullisuuden kehittämistä. Siksi kilpailun teemana on edullista laatua asumiseen. Lisäksi tavoitteena on muodostaa laadukasta kaupunkikuvaa, edistää kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, liittää taide rakennettuun ympäristöön sekä muodostaa hyvät ja toimivat asuin-, yhteiskäyttö- ja ulkotilat.

Kilpailulla kaupunki haluaa myös mahdollistaa normien uudistamisen. Keinoja ovat hyvä suunnittelu ja tehokas tilankäyttö asuntojen yhteis- ja varastotiloissa sekä kohteiden toteuttaminen ilman väestösuojia. Kaupunki vastaa väestösuojien rakentamatta jättämisestä. Kaupungilla on valmius tehdä muitakin poikkeamispäätöksiä, jos ne edistävät kilpailun tavoitteiden toteuttamista ja toimivat esimerkkeinä hallituksen normienpurkutalkoille.

Kutsukilpailu

Asuinrakennusoikeuden lisäksi alueen katujen varsille pohjakerrokseen saa rakentaa asukkaiden yhteiskäyttötiloja sekä liike-, työ- ja palvelutiloja. Asuinrakennuksiin tulee sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että korkotuettuja Ara-vuokra- ja asumisoikeusasuntoja.

Kilpailualue sijaitsee kehäradan Kivistön aseman välittömässä läheisyydessä ja on kokonaisuudessaan kaupungin omistuksessa. Kaupunki purkaa alueella olevan vanhan koulurakennuksen. Kilpailualueella on voimassa asemakaava.

Kilpailu on suunnattu rakennuttajille ja rakentajille suunnitteluryhmineen kutsukilpailuna. Kilpailun ilmoittautumisaika päättyy 9. joulukuuta.

Tavoitteena on saada kilpailu ratkaistua syyskuun 2017 loppuun mennessä. Toteuttajiksi valitaan laatuarviointien ja tarjotun hintatason perusteella 2–3 ryhmää, enintään kaksi kohdetta samalle ryhmälle. Kilpailun voittajilla on oikeus ostaa kilpailun kohteena olevat tontit kilpailuohjelmassa ilmoitettuun hintaan. Kilpailukohteiden rakentaminen on aloitettava vuoteen 2020 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa hakee kilpailulla edullisia asuntoja laajalle alueelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat