Kokeile kuukausi maksutta

Sato myi lähes 300 asuntoa KAS-konsernille

Sato on myynyt 294 vuokra-asuntoa KAS-konsernille. Asunnot sijaitsevat Oulussa, Jyväskylässä ja Pirkkalassa. Kohteet ovat pääasiassa aravakohteita, joiden kauppahinta on viranomaisten vahvistama.

Sato on myynyt 294 vuokra-asuntoa KAS-konsernille. Asunnot sijaitsevat Oulussa, Jyväskylässä ja Pirkkalassa. Kohteet ovat pääasiassa aravakohteita, joiden kauppahinta on viranomaisten vahvistama.

”Lisäämme vuokra-asuntotarjontaa alueilla, joissa asunnoille on suurin tarve. Suuntaamme investointeja kerrostaloasuntoihin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Vastaavasti realisoimme koteja muilta sijainneilta”, Saton liiketoimintajohtaja Antti Aarnio sanoo.

”KAS vuokra-asunnot jatkaa strategiansa mukaista toimintaa ja tarjoaa kasvukeskuksista tai niiden läheisyydestä pääasiassa Ara-vuokra-asuntoja. Kauppa vahvistaa tavoitettamme tarjota enemmän kohtuuhintaisia koteja näillä alueilla”, KAS-konsernin toimitusjohtaja Jarmo Kuosa toteaa.

KAS-konserni ilmoittaa, että sen nyt hankkimiin asuntoihin ei ole tulossa vuokrankorotuksia vuoden 2017 aikana.

KAS eli Kunta-asunnot Oy -konserni on vuonna 2001 perustettu valtakunnallinen, yleishyödyllinen vuokra-asuntoyhtiö, joka omistaa noin 8000 vuokra-asuntoa 31 eri paikkakunnalla. Yrityksen omistaa 39 kuntaa, ja yhtiö neuvottelee jatkuvasti uusien kuntien kanssa vuokra-asuntojen siirtämisestä konsernin omistukseen. Konsernin liikevaihto oli 52,7 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Sato myi lähes 300 asuntoa KAS-konsernille”

  1. SATO on VVO:n jäljillä. Perusomaisuuden tuottanutta rajoitusten alaista asuntomassaa myydään pois ja rakennetaan tai ostetaan tilalle ns. kovan rahan vuokra-asuntoja. Arava-asukkaat ovat rikastuttaneet SATO:a ja nyt on kovan bisneksen aika.

  2. Se oli muuten SATO, joka ensimmäisenä jo 1990-luvulla alkoi houkutella sijoittajia, maksimoida tuottojen tuloutusta ja kaihtaa valtion tuotantotuen käyttämistä. Yrittivät tässä välillä ihan pörssiin mennä, jolloin ympäristöministeriö sentään huomasi tehdä stopin. Stoppi syystä, että konsernissa oli vielä säänneltyä vuokra-asuntokantaa. Kahdella pallilla on paha istua, yleishyödyllisellä ja voittoa pääomansijoittajille tavoittelevana.

    Olen suuresti yllättynyt siitä, että SATOlla ylipäätään on enää ollut säänneltyjä vuokra-asuntoja! Suurimmat omistajat eivät tykänne mistään, mikä haiskahtaa sosiaaliselle ja yleishyödylliselle:

    Fastighets Ab Balder: 53,6 %
    APG Asset Management NV: 22,6 %
    Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo: 12,7 %
    Valtion Eläkerahasto: 4,9 %
    Rakennusliitto ry: 1,1 %
    Muut osakkeenomistajat (83 kpl): 5,1 %

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat