Kokeile kuukausi maksutta

Keski-Suomen liitto: Jyväskylän ja Tampereen väli kaksiraiteiseksi

Keski-Suomen liitto kiirehtii Jyväskylän ja Tampereen välisen radan kaksiraiteistamista. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Keski-Suomen liitto kiirehtii Jyväskylän ja Tampereen välisen radan kaksiraiteistamista. Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Maakuntaliiton mielestä kaksiraiteistamisen suunnittelu pitäisi aloittaa heti. Radan kriittisin osa on Jämsän ja Oriveden välinen osuus.

Liitto korostaa, että kaksiraiteistaminen lyhentäisi matka-aikaa Jyväskylästä Tampereelle ja Helsinkiin. Se toisi toimintavarmuutta myös elinkeinoelämän kuljetuksiin.

Tämän vuoden syksyllä käynnistyvät Metsä-Fibren kuljetukset Äänekoskelta Helsingin Vuosaaren satamaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Keski-Suomen liitto: Jyväskylän ja Tampereen väli kaksiraiteiseksi”

  1. Jyväskylä suuntaa nyt liikennettään väärään suuntaan. Jyväskylä ajetaan alas ellei se saa suortaa raideyhteyttä Lahteen ja siten myös Helsinkiin.

  2. Olen aivan samaa mieltä. Miksei rakenneta tätä rataa. Jyväskylästä saadaan tärkeät yhteydet myös itään ja pohjoiseen . Saarijärven rata Oulusta kujetuksia varten poijoinen-etelä. rekat vähemmälle Teiltä.
    Voidaan rakentaa sellaisia kuljetusautoja jotka soveltuvat jakeluun myös.
    Päästöt vähenevät! Kujetukset pitkässä maassa rautateille ! Näinhän on ollut aina venäjälläkin -pitkät etäisyydet. Jyv- H:ki n. 2 tuntiin, jälleen vähenee turha tai täkrkeä autoilu.
    Mikä päättäjiä vaivaa vai eikö kabinettien pirtaan sovi tällainen?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat