Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Neste K -aseman Maskuun

NCC rakentaa uudisrakenteisen Neste K -liikenneaseman valtatien 8 Humikkalan liittymään, Rivieran yritysalueen viereen Maskussa.

Liikenneasemasta tulee noin 1200 neliön kokoinen. Rakentaminen alkaa maaliskuussa, ja se valmistuu jouluksi 2017. Polttoainejakelu liikepaikalla alkaa kuitenkin jo kesällä 2017.

Kiinteistön rakennuttaa Erikoissijoitusrahasto UB Nordic Property. Rakennuksen käyttäjinä ovat Neste ja K-ryhmä. Hankkeen investointiarvo on noin 5,5 miljoonaa euroa.

Aseman tilojen suunnittelussa ja tilankäytössä pyritään ekologisuuteen, viihtyisyyteen ja käytännöllisyyteen.

”Rakennuksessa pyritään energiatehokkaisiin ratkaisuihin, esimerkiksi lämmitys ja jäähdytys toteutetaan maalämmöllä. Konseptiin voidaan tarvittaessa rakentaa autopesukatu ja esimerkiksi kausityyppisiä pop up -myymäläkontteja”, NCC:n hankekehityspäällikkö Antti Saarinen sanoo.

Uusi konsepti

Maskun asema on ensimmäinen uuden Neste K -konseptin mukainen uudisrakenteinen liikenneasema. Seuraavina vuosina kaikki K-ryhmän liikenneasemat uudistuvat täysin ja palvelevat asiakkaitaan kaupparyhmän ja Nesteen yhteisesti rakentaman konseptin alla.

”Tavoitteena on rakentaa kaikkiaan noin sadan uudistuneen Neste K -aseman verkosto, joista osa on uudisrakenteisia”, liikenneasemien ketjujohtaja Mikko Paukkonen sanoo.

Konseptissa Neste hoitaa polttoaineen jakelun ja K-ryhmä muut aseman palvelut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Neste K -aseman Maskuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat