Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssien määrä väheni rajusti tammi–maaliskuussa, erityisesti rakentamisessa

Tammi–maaliskuussa 2017 pantiin vireille poikkeuksellisen vähän konkursseja.

Myös asunto-osakeyhtiö ajautui konkurssiin Kuopion Säyneisissä.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–maaliskuussa 2017 pantiin vireille 447 konkurssia, mikä on 250 konkurssia (35,9 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 327, mikä on 1 296 henkilöä (35,8 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni kaikilla päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät rakentamisen sekä muiden palveluiden päätoimialalla. Rakentamisessa pantiin vireille 100 konkurssia, mikä on 60 konkurssia (37,5 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Muiden palveluiden päätoimialalla pantiin vireille 119 konkurssia, mikä on 60 konkurssia (33,5 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa  informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Verohallinto teki tammi–maaliskuussa 71,8 prosenttia vähemmän konkurssihakemuksia kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Muista hakijaryhmistä vakuutuslaitosten tekemät konkurssihakemukset vähenivät 25,3 prosenttia.

Muiden velkojien tekemien hakemusten määrä pysyi edellisvuoden tasolla ja velallisten itse tekemät hakemukset vähenivät 11,9 prosenttia.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssien määrä väheni rajusti tammi–maaliskuussa, erityisesti rakentamisessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat