Kokeile kuukausi maksutta

Laajasalon lapset saavat uuden päiväkodin

Helsingin kaakkoiselle varhaiskasvatusalueelle rakennetaan lisätiloja päiväkotilapsille ja varhaiskasvatuksen tarpeisiin.

Yliskylän päiväkodin tilalle Laajasaloon, osoitteeseen Köökarinpolku 1 nouseva päiväkoti tarjoaa runsaan vuoden kuluttua hoitopaikan 232 lapselle.

Uudisrakennushankkeella Helsingin kaupunki ennakoi Laajasalon ja sen läheisyyteen rakentuvan Kruununvuorenrannan lisääntyviä päiväkotitarpeita. Tavoitteena on turvata laajentuvan alueen lapsiperheille riittävät ja oikea-aikaiset varhaiskasvatuspalvelut, jotka ovat helposti saavutettavissa julkisin liikennevälinein.

Päiväkoti Yliskylässä on tällä hetkellä tilat runsaalle sadalle 1-6 -vuotiaalle lapselle. Uusi päiväkoti rakennetaan samalle tontille nykyisen päiväkodin viereen. Toiminta nykyisessä rakennuksessa jatkuu uuden rakennuksen valmistumiseen saakka kevääseen 2018 asti. Vanha rakennus puretaan tontilta tämän jälkeen.

Hanke toteutetaan lähes 0-energiatavoitteiden mukaisesti: suunnittelussa maksimoidaan ilmaisenergian hyödyntäminen aurinkoenergialla ja maalämmöllä. Tilat rakennetaan muunneltaviksi ja monikäyttöisiksi lasten oppimisympäristöiksi.

Rakentaminen on käynnistynyt huhtikuun puolivälissä ja nyt tontilla tehdään louhinta- ja räjäytystöitä toukokuun puoliväliin asti.

Rakennustyömaa on eristetty korkeilla suoja-aidoilla koko rakentamisen ajaksi. Räjäytystöiden aikana myös Köökarinpolun ja tontin takanurkassa kulkevan kevyen liikenteen väylä suljetaan.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Laajasalon lapset saavat uuden päiväkodin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat