Kokeile kuukausi maksutta

Lumon lisää kierroksia Tanskassa

Suomen johtava parveke- ja terassilasitustuotteita tarjoava Lumon avaa tytäryhtiön Tanskaan.

Suomen johtava parveke- ja terassilasitustuotteita tarjoava Lumon avaa tytäryhtiön Tanskaan.

Lumon Danmark ApS on osa Lumonin kasvustrategiaa, jonka mukaan se tähtää liikevaihdon lähes kaksinkertaistamiseen vuoteen 2020 mennessä. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 120 miljoonaa euroa.

”Olemme menestyneet hyvin Ruotsissa ja Norjassa ja näemme paljon liiketoimintamahdollisuuksia myös Tanskassa. Uusi tytäryhtiö vahvistaa asemaamme koko Skandinavian markkinoilla. Lumonin kokonaisliikevaihdosta Pohjoismaat edustavat lähes viidesosaa”, Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen sanoo.

Lumonin Skandinavian liiketoimintaa johtavan Risto Kiviojan mukaan Tanskan markkina on kokonsa puolesta verrattavissa Norjaan. ”Pohjoismaiset markkinat ovat keskenään hyvin erilaisissa kehitysvaiheissa, mutta kokonaisuutena alue on erittäin houkutteleva”, hän sanoo.

Lumon tarjoaa Tanskassa arkkitehtonisesti kevyempää parveke- ja terassilasiratkaisua kuin mihin maassa on tähän mennessä totuttu. Erottumisella yhtiö uskoo saavansa jalansijan niin kuluttaja- kuin uudis- ja korjausrakentamisen markkinassa.

Tanskassa pilotoidaan uutta tuote-esittelykonseptia

Ennen tytäryhtiön perustamista Lumon on toiminut Tanskassa jälleenmyyjien kautta. Nyt yhtiö rakentaa maahan omat toimitilat ja näyttelytilan tuotteidensa esittelyä varten.

”Pilotoimme Tanskassa uutta konseptia, jossa showroom sijaitsee ympäri viikon avoinna olevan kauppakeskuksen yhteydessä. Asiakkaiden on vaivatonta tutustua Lumonin tuotteisiin itsenäisesti ja perinteisten toimistoaikojen ulkopuolella”, Skandinavian liiketoiminnan johtaja Kivioja kertoo.

Lumon vie tuotteitaan yli 20 maahan ympäri maailmaa. Yrityksen markkinat kasvavat tällä hetkellä eniten Ruotsissa ja Espanjassa. Espanja edustaa noin 25 prosenttia koko yhtiön liikevaihdosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lumon lisää kierroksia Tanskassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat