Energiaprofessori: Vaatimus nollaenergiarakennuksesta on järjetön

Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan lähes nollaenergiarakentamisen määräyksiä. Energiatekniikan professori Timo Kalema kirjoittaa, että vaatimus nettonollaenergiarakennuksesta on meidän ilmastossamme järjetön niin kauan kuin energiaa ei pystytä varastoimaan kustannustehokkaasti kesästä talveen. Ennen uusia kiristyksiä kannattaisi harkita rauhassa määräysten rakenne ja tavoitteet.

Lue lisää

Tältä näyttää rakentamisen suhdannekuva

Rakennuslupia myönnettiin elokuussa 8,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakennuksissa laskua oli kuutioissa mitattuna 12,5 prosenttia ja muussa rakentamisessa 6,1 prosenttia. Uudisrakentamisen volyymi väheni 11 prosenttia. Katso tästä miltä näyttää koko rakentamisen suhdannekuva elokuussa 2014.

Lue lisää

Asuntoministeri yrittää edelleen vaihtaa Aran ylijohtajan organisaatiomuutoksella

Valtioneuvosto nimitti 20.10.2014 Aralle uuden johtokunnan neljäksi vuodeksi. Siitä huolimatta asuntoministeri Pia Viitasen esikunnasta kerrotaan, että Aran uudelleen organisoimista koskeva lakimuutos yritetään tehdä vielä tällä vaalikaudella. Muutoksen jälkeen virastolla ei olisi enää rahastoa ja nykyinen ylijohtaja Hannu Rossilahti korvattaisiin valtioneuvoston nimittämällä pääjohtajalla.

Lue lisää

Lemminkäinen nimitti uusia johtajia

Lemminkäinen uudistaa toimintamalliaan ja raportointirakennettaan 1.1.2015 alkaen. Ensi vuoden alusta alkaen Lemminkäisen raportoitavat segmentit ovat: päällystys, infraprojektit, Suomen talonrakentaminen ja Venäjän toiminnot. Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentinsegmentin johtajana …

Lue lisää

VVO paransi tulostaan roimasti

VVO-konsernin tammi-syyskuu sujui hyvin. Liikevaihto kasvoi 7,5 prosentilla 277,9 miljoonaan euroon, ja tulos ennen satunnaisia eriä parani peräti 11 prosenttia. Tuloskehitys perustuu konsernin mukaan ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen asukasvaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen ja alhaisiin rahoituskuluihin. Toimitusjohtaja Jani Nieminen oli syystäkin tyytyväinen.

Lue lisää

YIT:n toiveikkuus karisi syksyn mittaan

medium_yit_flags_eps

Ukrainan kriisi alkaa näkyä YIT:n toiminnassa sekä Venäjällä että välillisesti myös Suomessa ja heijastusvaikutukset ulottuvat myös Baltian maihin. YIT jakaa toimialajakonsa kolmeen osaan, josta yksi on asuminen Suomessa ja itäisen Keski-Euroopan maissa. Sitä ryhtyy vetämään Antti Inkilä. Teemu Helppolaisen vastuulla on Venäjä ja Tero Kiviniemellä toimitilat ja infra.

Lue lisää

NCC rakentaa Järvenpään uuden sosiaali- ja terveysaseman

Järvenpään kaupunki on valinnut uuden sosiaali- ja terveysaseman päätoteuttajaksi NCC Rakennuksen. NCC vastaa rakentamisvaiheen allianssissa projektinjohtotehtävistä ja rakentamisesta, sisältäen talotekniset työt. Allianssimallilla toteutettavan hankkeen arvo on noin 34 miljoonaa euroa, ja sen rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Lue lisää

SRV toteuttaa Tampereen yliopistollisen sairaalan mittavan rakennushankkeen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on valinnut Tampereen yliopistollisen sairaalan historian merkittävimmän rakennushankkeen projektijohtourakoitsijaksi tarjouskilpailun perusteella SRV Rakennus Oy:n. Taysin etupihalle rakennetaan kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli. Rakennustyöt pyritään aloittamaan vuoden 2015 aikana, jolloin uudet rakennukset valmistuvat vaiheittain vuosien 2017- 2019 aikana.

Lue lisää

Lisää uutisia