VR Track aloittaa yt-neuvottelut

Rovaniemi-Kajaani sähköradan rakennustyöt.

VR Track aloittaa yt-neuvottelut ja suunnittelee organisoivansa rakentamisen ja kunnossapidon projektinsa uudella tavalla. Yt-neuvottelut koskevat 250 rakentamisen ja kunnossapidon projektien työnjohtajia ja vastaavia työnjohtajia.

Lue lisää

Älykkään sähköverkon pilottialue Vaasaan

Sundomissa, Vaasan kupeessa, sähköverkko on muuttumassa haja-asutusalueen verkosta kaupunkimaisemmaksi.

Vaasan seudun energia-alan toimijat ryhtyvät testaamaan ja pilotoimaan uusinta älykkään sähköverkon teknologiaa Vaasassa sijaitsevassa Sundomin kylässä. Maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisen hankkeen tavoitteena on parantaa sähkönjakelun luotettavuutta ja luoda edellytykset tuuli- ja aurinkovoiman käytölle alueen kotitalouksissa.

Lue lisää

Otaniemen uudesta kampuksen päärakennuksesta investointipäätös

Verstas arkkitehtien Väre voitti Otaniemen uudesta kampusalueesta käydyn arkkitehtikilpailun.

Aalto-yliopistokiinteistöt on tehnyt investointipäätöksen Otaniemen uuden kampuksen päärakennuksesta.  Hankkeen kokonaisarvo on noin 110 miljoonaa euroa, ja tavoitteena on, että rakennus valmistuu vuoden 2017 alkuun mennessä. Uusi Rakennus on aiemmin järjestetyn Campus2015-arkkitehtuurikilpailun voittaneen Verstas Arkkitehdit ”Väre”-suunnitelman mukainen.

Lue lisää

Maarakennusalan konekustannusten nousuvauhti hidastui elokuussa

Maarakennusalan konekustannukset nousivat kuluvan vuoden elokuussa 0,1 prosenttia vuoden 2013 vastaavasta ajankohdasta. Nousuvauhti hidastui selvästi heinäkuusta, jolloin kustannusten vuotuinen nousuvauhti oli vielä 0,5 prosenttia. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Lue lisää

Lemminkäisen osakeanti ylimerkittiin

Lemminkaisen_paakonttori

Alustavan tuloksen perusteella Lemminkäinen Oyj:n noin 29,3 miljoonan euron merkintäoikeusanti ylimerkittiin. Annissa merkittiin 4 549 626 osaketta, joka vastaa noin 127,5 prosenttia tarjotuista 3 569 724 osakkeesta. Osakeannin merkintäaika päättyi 17. syyskuuta.

Lue lisää

Tylsä työ stressaa asiantuntijaakin

Tylsää työtä tekevä kokee stressiä ja arvioi jopa työkykynsä heikentyneen. Työ saatetaan kokea tylsäksi asiantuntijatehtävissäkin ja jopa luovissa ammateissa. Nuoret saavat usein tylsimmät työt, kertoo Työterveyslaitoksen tutkimus.

Lue lisää

Hypo: Nyt on asunnonostajan markkinat

asuntomyynti_Anne_Kurki

Suomalaisten kasvukeskusten asuntomarkkinoilla on toistaiseksi odottava tunnelma, ilmenee Suomen Hypoteekkiyhdistyksen laatimasta asuntomarkkina-analyysistä. Nyt on asunnonostajan markkinat, sillä vallalla on monia epävarmuutta voimistavia tekijöitä, kuten heikentyvä työllisyys, kasvava kestävyysvaje ja Ukrainan kriisin jatkuminen. Pääkaupunkiseudulta ja suurista keskuskaupungeistakin löytyy markkinataskuja.

Lue lisää

Asumisoikeusasuminen ei ole niin riskitöntä kuin on väitetty

Asumisoikeusasumista markkinoidaan täysin riskittömänä asumismuotona, mutta se ei pidä paikkaansa. Asunnot omistavan yhteisön konkurssi voi viedä asukkaan sijoittaman 15 prosentin asumisoikeusmaksun, sillä kriisitilanteessa valtio perii ensin omat saatavansa ja vasta sitten palautetaan asukkaille asumisoikeusmaksut.

Lue lisää

Tömppä-palkinto infratutkimukselle

Infra-alan merkittävin tunnustus on myönnetty Infra muutoksessa -tutkimusprojektille. Projekti toi esille infra-alan yhteiskunnallisen merkityksen ja tuotti tärkeän tietopohjan alan rahoituspäätösten tueksi.

Lue lisää

Finavia laajentaa Helsinki-Vantaan lentoasemaa yhden katon alla

Helsinki_Airport_2020_terminal_design_3

Finavia on julkistanut vuoteen 2020 ulottuvan kehittämisohjelmansa suuntaviivat Helsinki-Vantaan laajentamiseksi. Finavia on nyt valikoinut vaihtoliikenteen kapasiteetin kasvattamista koskevan suunnittelun lähtökohdaksi mallin, jossa myös uudet palvelut sijoitettaisiin yhteen rakennukseen ja nykyistä terminaalirakennusta laajennettaisiin. Aiemmissa pohdinnoissa mukana oli myös erillisen satelliittiterminaalin rakentamisen vaihtoehto.

Lue lisää

Valtio tukee 65,2 miljoonalla kolmen LNG-terminaalin rakentamista

Työ- ja elinkeinoministeriö on 18. syyskuuta myöntänyt kolmelle nesteytetyn maakaasun terminaalihankkeelle energiatukea yhteensä 65,2 miljoonaa euroa. Tuen avulla Manga LNG Oy rakentaa Tornioon, Skangass Oy Poriin ja Oy Aga Ab Raumalle LNG-terminaalit. Hankkeiden yhteenlaskettu rakennusaikainen työllisyysvaikutus olisi noin 500 henkilötyövuotta.

Lue lisää

Lisää uutisia