siirry sivun sisällä: navigaatio | sisältö

Keskustelut

LED-valaistus tulee, oletko valmis?

Kirjoita uusi viesti keskusteluun »
« Edellinen sivu Sivu: 1 - 2 - 3 Viestien esitystapa: Näytä viestit kirjoitusjärjestyksessä Näytä vastaukset puurakenteessa
Viesti 1/26 05.03.2008 klo 15:38 // Unski

Nyt on suomessakin oma LED-valaisintehdas:
Easy Led Oy Halikossa.

Mitä mieltä olette LED-valaistuksesta?
Säästöä voi tulla jopa 50-80%

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 2/26 06.03.2008 klo 10:02 // ledpoliisi

Tuolla tekniikalla säästöä ei ole tiedossa rahassa ainakaan. Sähköä säästyy, mutta niin säästyy valotehoakin.Samaan lopputulokseen päästään käyttämällä vain sähköteholtaan pienempiä perinteisiä valonlähteitä.

Pienvirtaledeillä ei saa pitkäaikaista valaisinta rakennettua.Kyseiset ledit on tarkoitettu merkkivaloiksi, eikä valaistukseen.

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 3/26 07.03.2008 klo 12:13 // Sepi

Ja kannattaa muistaa, ettei leditkään ole ikuisia. vaihtolamppujakaan ei ole, eli ledin himmennyttyä/sammuttua koko valaisin menee uusiksi, eli kallista on

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 4/26 07.03.2008 klo 13:35 // ledpoliisi

Vähän matematiikkaa:
Perinteiset 125w elohopealamput on kadun varressa 50 metrin välein. Ledkatuvalot(48w halikosta) olisi asennettava 25 metrin välein jotta ei tule pimeitä kohtia katuun. Laskelmassa oletin että tuo valaisin maksaa 250e, mutta se on varmasti alakanttiin. Eli valaisimia ja tolppia pitää olla tuplamäärä entiseen valonlähteeseen verrattuna. Sähkönsäästöllä laskettuna takaisimaksu-aika on vaivaiset 1304 vuotta. Sähkönhintana käytin arvoa 10c/kwh. Laskelma on tehty 1 km matkaan perustuen.Perus valaisintolpan hintana käytin arvoa 1000e/kpl ilman valonlähdettä.Valaisimet päällä 4000h vuodessa.

Sähkönsäästö rahassa oli muuten 23e/vuodessa/1km. En ymmärrä miten säästöksi saadaan 50-80%, mikäli ei tingitä valaistuksen tasosta???,,,puhumattakaan kuinka paljon onnettomuusriski kasvaa, kun tienpientareet on tungettu täyteen valaisintolppia..

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 5/26 16.03.2008 klo 21:31 // Juupas Eipäs

Led toimii jossain olosuhteissa hyvin ja jossain ei, Teho Ledeistä puhutaan paljon että saadaan 200lm/w mutta 1400mA, mutta tarkempi tutkielma ei sitten paljastakkaan sitä että kun LED:llä on tietty raja arvo TA=25 lämmössä niin Teholediä ajetaan 200mA niin sen luvataan valmistajan mukaan kestävän 50.000h, mutta jos sitä ajetaan 250mA niin kesto putoaa 10.000h, ja siihen loppuu sitten lupaukset, ja teholedin hyötysuhteeksi tulee noin 20%.

Halikkolaisen EASY LED:n toimittamat ULLEVI valaisimet ovat toimineet hyvin missä niitä olen nähnyt ja kun ajelin työmatkalla Halikon ohi yksi ilta niin tuli vaan mieleen pyörähtää heidän osoitteessa, kello oli jo paljon ja pyörähdin vaan pihalla, kun tulin siihen pihan niin yhtäkkiä pamahti valot päälle, 3 kpl ULLEVIA näytti olevan ja pihaa on noin 1000neliötä hyvin riitti siihen, yksi tuttu sähköfirma oli kysellyt noita Ullevi sarjan valaisinta ja hintaa oli ollut 440,00€ Säästöä varmaan syntyy ja käsittääkseni Easy Led on sanonut julkisestikin sen että kaikkia ei voida valaista LED:llä, olen jostain lukenut että yhtiön johtaja on sanonut että yli 60W ledi valaisinta ei kannata tehdä koska siinä ei ole hyötyä. Mutta onko järkeä polttaa asuntoalueilla ja keveyenliikenteen väylillä isoja valaisimia.
Uudessa Sähköalalehdessä on hyvä juttu jossa LICON-AT suunnittelija Mika Saari kirjoittaa ja vertaa katuvalaisimia, siinä oli unohtunut että Easy Led:n valaisimen saa huollettua ja kun sitä ajatellaan sitten uusimisen kannalta niin sittten tulee jo LED edullisemmaksi, sen mitä Sähköfirmalle oli Easy LEdstä kerrottu niin heidän malli on suunniteltu niin että sen sää myös huollettua.
Minusta Suomalaista osaamista pistäisi kannustaa eikä potkia, meiltä loppuu työt täällä kun kaikkia potkitaan ja ollaan kateellisia.

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 6/26 16.03.2008 klo 21:53 // Mittavirhe

40km/h Taajama-alueella valaisinpylväiden väli vaihtelee 25-35m
+50km/h Maantiellä valaisinpylväsväli 35m, niissäkin on heittoja
Väli riippuvat myös millä vuosikymmenellä aluetta on rakennettu.
Välit on välillä tehty joskus sellaisella mutu fiiliksellä joku väli on 30m ja sitten meneekin 40m ja taas 30m, välit eivät ole aina 50m

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 7/26 17.03.2008 klo 11:51 // ledpoliisi

>Led toimii jossain olosuhteissa hyvin ja
>jossain ei, Teho Ledeistä puhutaan paljon
>että saadaan 200lm/w mutta 1400mA, mutta
>tarkempi tutkielma ei sitten paljastakkaan sitä
>että kun LED:llä on tietty raja
>arvo TA=25 lämmössä niin Teholediä ajetaan
>200mA niin sen luvataan valmistajan mukaan
>kestävän 50.000h, mutta jos sitä ajetaan
>250mA niin kesto putoaa 10.000h, ja
>siihen loppuu sitten lupaukset, ja teholedin
>hyötysuhteeksi tulee noin 20%.

No tuohan ei pidä paikkaansa. Suuremmilla virroilla lämmön pois johtaminen pitää hoitaa. Ja kun se on hanskassa, niin ongelmia ei tule. Uusilla teholedeillä tuollaiset 1400mA virrat voidaan hoidella, koska näillä ledeillä on hyvät lämmönjohtamis ominaisuudet. Toisin kuin esim.5mm ledeillä, joilla ei ole lämmönjohtamis kykyä oikeastaan lainkaan.
Muutenkin on mielestäni aika koomista, että muualla maailmassa katuvaloja on asennettu tuhansia, ja aivan eri tekniikalla. Miten eivät siellä ole ymmärtäneet että 5mm ledi on paras valaistukseen tarkoitettu led??

Noissa esyledin ullevi-valoissa on sähköteho ilmeisesti 48W, ja suurin osa tuosta on lämpöä, joka pitää saada johdettua jonnekin, ja kun käytetty led ei osaa sitä johtaa pois, niin on ongelmia tiedossa.

60w ledvalaisimesta ei hyötyä??? Tietenkin on...tuleehan siitä enemmän valoakin... Mutta...easyledin valaisinta ei varmaan kannatakkaan tehdä 60w versiona, koska tällöin valoteho on suurempi sillä yhtä pienellä alueella kuin 48w valaisimella. Siitähän ei hirveästi iloa olekkaan.Jos kuitenkin tehdään kunnon valaisin teholedeillä ja sähköteho olisi tuo 60w yhdistettynä kunnon toimivaan optiikkaan, niin tällöin kasvaneesta valotehosta on hyötyä, koska valaistava alue kasvaa optiikan ansioista.

Sanomisista valaisinten sopivuudesta eri paikkoihin voidaan olla montaa mieltä. Markkinoinnillisesti puheet on pehmentyneet vasta viime aikoina. Reilu vuosi sitten ihan esiitteessäkin luki,että 16w ledkatuvalolla voidaan korvata 125w elohopeahöyrylamppu.

Tolppaväleistä: Maanteillä yleinen tolppaväli on tuo 50m.Riippuen tietysti valonlähteestä. Easyledin valaisimilla tolppavälin tulisi olla vajaa 20metriä, jottei pimeää kohtaa tulisi tolppien väliin.Joidenkin mielestä tolppaväli pitäisi olla 10metriä.(juttu SLO-lehdessä joku aika sitten)

Jos nämä todella olisivat niin erinomaisia, niin miksi niitä ei juuri missään ole, vaikka testattu on jo ties kuin kauan?? Vastaus tietysti on että nyt vasta testataan, mutta testit olisi tullut tehdä jo ennekuin tuotetta aletaan myymään.

Suomalaista osaamista kyllä kannattaa tuke, mutta vasta sitten kun sitä havaitaan. Kaikkea ei kannata sokeasti hehkuttaa, vaan asioiden todellinen tila tulee selvittää ensin.

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 8/26 17.03.2008 klo 21:29 // Juupas Eipäs

Ledipoliisi varmaan tarkoittaa että suurteho Led valaisimen tolppaan on asennettava kylmäkone jotta sitä pystyy vetelemään 1400mA. No etsin tietoa lisää ja Osramin sivuilta sitä löytyy, tosin ei kaikkea sielläkään kerrota datasivuilla.

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 9/26 18.03.2008 klo 9:04 // ledpoliisi

No ei kukaan ole niin hölmö että ajaa sitä lediä suurimmalla mahdollisella virralla.

Mutta 1400mA virrallakin teholed toimii huomattavasti pidempään kuin 5mm heikkovirtaled, ja ilman mitään kylmäkoneita.

Oli muuten hauska lukea viestiäsi Juupaseipäs..kuin hölmönä meitä pidät?? Väität olevasi kuka lie ohikulkija.Tekstistäsi päätellen olet easyledin työntekijä!!

Olis aika monta kymmentä kysymystä liittyen teidän tuotteisiin ja ominaisuuksiin sekä myös moniiin väiteisinne, jotka osa voidaan valheeksikin kutsua. Nyt kun siellä olet,niin voisin vähän kommentoida tuota edellistä viestiäni

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti

Viesti 10/26 18.03.2008 klo 22:08 // Juupas Eipäs

Valitettavasti en ole työssä easy ledissä, mutta elektroniikka teollisuudessa kylläkin, ja Hyvä Poliisi jätän asiattomattomat kommenttisi omaan varjoon, itsekin kannatan perinteistä muotoa valaistuksessa mutta en suurpainenatrium valoja mielummin monimetalli.

Vastaa | Vastaa lainaamalla | Ilmoita asiaton viesti