Helsingin keskustakirjaston rakentaminen käynnistyi

Helsingin keskustakirjaston rakennustyöt liikahtivat konkreettisesti eteenpäin, kun työmaalla tehtiin torstaina 18. helmikuuta ensimmäinen betonivalu. Perustuksien tekeminen alkoi rakennuksen pohjoispäästä anturoiden valamisella. Samalla käynnistyy teräs- ja betonirakenteiden rakentaminen.

Lue lisää

Katso Helsingin keskustakirjaston rakenneratkaisut

Featured Video Play Icon

”Helsingin keskustakirjastossa on optimoitu kaikki rakenteet. Kaikki turha on vingutettu pois.”  Näin projektinjohtaja Johan Rosqvist kuvasi noin vuosi sitten Helsingin keskustakirjaston suunnittelua. Rakennesuunnittelu on nyt loppusuoralla. Käynnissä on eri osa-alueiden suunnitelmien yhteensovitus. Keskustakirjaston maanpäällisten kerrosten urakkatarjouspyyntöjen on määrä lähteä alkuvuodesta. Rakennuslehden video näyttää, millainen sillan ja rakennuksen yhdistelmä keskustakirjasto on ja miten rakenneratkaisuihin päädyttiin.  

Lue lisää

Keskustakirjaston maanrakennustyöt alkavat syksyllä

Keskustakirjaston rakentaminen Helsingin Töölönlahdella alkaa syyskuussa maanrakennustöillä ja kirjaston kellarin rakentamisella. Helsingin kiinteistölautakunta valitsi maanrakennustöiden ja kellarin betonirakenteiden urakoitsijaksi E.M. Pekkinen Oy:n. Urakan arvo on 7,8 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Ramboll keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi

Helsingin kiinteistölautakunta valitsi Ramboll Finland Oy:n Keskustakirjaston rakennesuunnittelijaksi. Tilakeskuksen esittelijä ehdotti ensimmäisessä, lautakunnan listalta vedetyssä päätösehdotuksessaan rakennesuunnittelijaksi A-Insinöörit Suunnittelu Oy:tä.

Lue lisää

Helsingin keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun jatkoon valittiin kuusi ehdotusta

Helsingin keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu on edennyt toiseen vaiheeseen. Kilpailun tuomaristo on nyt valinnut kaupunkikuvallisten, arkkitehtonisten ja toiminnallisten ansioiden perusteella jatkoon kuusi työtä. Toiseen vaiheeseen valittiin erityyppisiä ratkaisuja, ja toisen vaiheen toivotaan tuottavan useita erilaisia vaihtoehtoja. Kokonaisratkaisun ansioita pidettiin tärkeämpinä kuin yksityiskohtien virheettömyyttä.

Lue lisää

Helsingin keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailu käynnistyy tammikuussa

Helsingin Töölönlahdelle kaavaillun keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun aikataulu ja tuomaristo ovat täsmentyneet. Helsingin kaupungin johtajisto päätti keskiviikkona 19. lokakuuta, että kilpailu käynnistetään ensi tammikuussa ja tulokset ovat julkistettavissa kesäkuussa 2013. Kilpailu järjestetään avoimena, kaksivaiheisena kansainvälisenä suunnittelukilpailuna.

Lue lisää

Helsingin keskustakirjastosta järjestetään kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu

Helsingin kaupungin johtajisto on keskiviikkona 28. syyskuuta päättänyt järjestää kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun Töölönlahdelle rakennettavasta keskustakirjastosta. Kilpailu on tarkoitus käynnistää vielä tänä syksynä. Kirjaston rakentaminen voi alkaa vuonna 2015, ja sen odotetaan valmistuvan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin 2017. Keskustakirjaston laajuudeksi tulee noin 10 000 neliötä. Rakennuksen kustannusarvio on noin 70 miljoonaa euroa.

Lue lisää