Suomalainen on jo harvinaisuus tasoitetöissä

Maalausala on ulkomaalaistunut nopesti. Varsinkin tasoitemiehet ovat usein ulkomailta, Virosta tai vielä kauempaa. Yksi syy tähän on se, että maalausalan opiskelijoista iso osa on naisia, ja he kokevat tasoitetyöt itselleen liian raskaiksi. Mutta niin kokevat yhä usemmin suomalaismiehetkin. Keveimpiin maalaustöihin suomalaisia vielä riittää.

Lue lisää

Vain puolella virolaisrakentajista on ammattitutkinto

IMG_6878

Kolmannes Viron ammattikouluista valmistuneista rakentajista lähtee valmistuttuaan Suomeen. Olot Suomessa ovat opiskelijoiden mukaan niin paljon paremmat, että harva haluaa jäädä, vaikka töitä olisikin. Vain puolella rakentajista on ammattitutkinto, mutta Viron rakennusliikkeiden liitto kirjoittaa lähtijöille, niin koulun käyneille kuin työssä pätevöityneillekin pätevyystodistuksia. Niitä kysytään Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

Lue lisää

Ara täsmentää avustettavien korjauskohteiden käynnistämisehtoja

Ara täsmentää tietoja poikkeustapauksista, joissa perusparannusten käynnistysavustuskohteita voi aloittaa ennen avustuspäätöstä. Erityisjärjestelyyn on menty, koska tälle vuodelle myönnetty 100 miljoonan euron avustusvaltuus on käytetty. Lisäbudjetissa tulee 40 miljoonaa euroa lisävaltuutta, mutta se tulee voimaan vasta viimeistään 15.10.2014.

Lue lisää

Tanskalainen Danfoss ostaa Vaconin

Tanskalainen Danfoss AS tekee julkisen ostotarjouksen kaikista suomalaisen taajuusmuuttajavalmistaja Vaconin osakkeista. Danfoss tarjoaa Vaconin osakkeenomistajille 34 euroa osakkeelta, jolloin kaupan kokonaishinnaksi muodostuisi noin 1 038 miljoonaa euroa. Danfossin tarjous vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Lisäksi yrityksen pitää saada hankittua yli 90 prosenttia Vaconin osakkeista.

Lue lisää

Lähes nollaenergiavaatimus olisi täystyrmäys taloyhtiöille

Aurinkopaneelien käyttö tulee olemaan tärkeässä osassa lähes nollaenergiakonsepteja.

VTT valmistelee konsepteja lähes nollaenergiakorjaamiseen. Toisin kuin uudisrakentamisessa korjaamisen osalta ei ole tehty päätöstä, että tuolle tasolle pitäisi edes mennä. Houkutuksena on kuitenkin se, että korjattavissa kiinteistöissä on suurin energiansäästöpotentiaali. Taloyhtiöille lähes nollaenergiatason korjaus olisi täystyrmäys, koska monilla alueilla kustannus ylittäisi asunnon arvon. VTT:llä on iso joukko energiakorjauksiin liittyviä tutkimuksia, joilla perustellaan miksi nykyistä määräystasoa olisi varaa kiristää.

Lue lisää

Sumuisat näkymät leimaavat rakennusalan työllistämisaikeita

Lähde: Manpower

Rakentamisen työnantajat odottavat työntekijöiden määrän pysyvän ennallaan loka-joulukuussa, kertoo Manpowerin työmarkkinabarometri. Työllistämisaikeiden indikaattori olikin nolla. Rakennusala oli ainoa, joka ei usko työntekijämäärän vähenevän muttei kasvavankaan. Se kielii sumuisista rakentamisen näkymistä.

Lue lisää

Citycon ja NCC toteuttavat yhdessä Mölndals Gallerian Ruotsissa

Mölndals Gallerian on tarkoitus avata ovensa alkuvuodesta 2018.

Citycon ja NCC Property Development ovat sopineet yhteisyrityksestä, joka vastaa Mölndals Galleria -hankkeen kehityksestä ja tilojen vuokraamisesta Ruotsissa. Hankkeessa puretaan nykyinen vanha liikekiinteistö ja tilalle rakennetaan uusi kauppakeskus, jonne tulee noin 25 000 neliömetriä vuokrattavaa liikepinta-alaa. Citycon ja NCC toteuttavat hankkeen yhteistyössä Mölndalin kunnan kanssa, jolta Citycon ja NCC aikovat ostaa tontin ja vanhan liikekiinteistön.

Lue lisää

Oikeus hylkäsi syytteet Äänekosken remonttihankinnoista

Keski-Suomen käräjäoikeus on hylännyt tiistaina syytteet jutussa, joka koski Äänekosken kaupungin remonttihankintoja. Kaksi kaupungille remontti- ja korjaushankintoja tehnyttä virkamiestä vastasi syytteisiin hankintalain rikkomisesta. He eivät syyttäjän mukaan kilpailuttaneet vuosina 2008–2011 kaikkia hankkeita, joita olisi pitänyt.

Lue lisää