Aamulehti: Tampellan vanhaan pellavatehtaaseen kaavaillaan toimistoja Tampereella

Tampellan vanha pellavatehdas Tampereen ydinkeskustassa suunnitellaan remonttia, jolla tilat muutettaisiin toimistotiloiksi. Tammerkosken rannalla sijaitsevan vuonna 1857 valmistuneen kiinteistön omistaa Sandvikin eläkesäätiö, ja hankkeen toteutuksesta vastaa Hartela Oy. Rakennusyhtiön arvion mukaan hankkeen arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Asiasta kertoi Aamulehti.

Lue lisää

Taloyhtiöiden kannattaa korjata nyt, ensi vuonna tuki vähenee

Budjettiriihi ei tuonut rakennusalalle yllätyksiä, sillä monet päätetyt asiat olivat jo ennakolta tiedossa. Rakennusalan kannalta merkittävintä on Helsingin seudun kuntien ja valtion välinen sopimus, joka takaa länsimetron jatkon rakentamisen ja tuo valtion tukea muillekin infrahankkeille. Kunnat sitoutuvat lisäämään kaavoitustaan 25 prosentilla. Korjaamisen tuki vähenee vuonna 2015 tästä vuodesta, vaikka asunto-osakeyhtiöiden takauslainat otetaan käyttöön.

Lue lisää

Kehäradan kolme suurta urakkaa valmistui kesän aikana

Kivistön messualueen vieressä asematyöt ovat loppusuoralla.

Kulunut kesä oli Vantaan ja Helsingin Kehäradalla työntäyteinen, ja urakointi rakenteilla olevilla asemilla sekä rataosuuksilla jatkui katkeamatta läpi koko kesän. Kesän aikana valmistui kolme suurta urakkaa, kun työt Viinikkalan ja Ruskeasannan asemavarauksilla sekä Riipiläntien ja Katriinantien välisellä avorataosuudella valmistuivat.

Lue lisää

Consti saneeraa Akavatalon 13 miljoonalla

Kuva: IdeaStructura, joka vastaa korjaushankkeen rakennesuunnittelusta.

Consti Korjausurakointi toimii pääurakoitsijana elokuussa 2014 aloitetussa Akavatalon mittavassa saneerausurakassa. Lisäksi Consti Talotekniikka vastaa putki- ja ilmanvaihtotöistä. Urakoiden tilaaja on Kiinteistö Oy Akavatalo, ja niiden arvo on yhteensä noin 13 miljoonaa euroa.

Lue lisää

YIT sopi 80 miljoonan euron jälleenrahoituksesta

YIT on sopinut yhteensä 80 miljoonan euron jälleenrahoituksesta maturiteettirakenteensa parantamiseksi. Lainat koostuvat 50 miljoonan euron eläkelainasta, joka erääntyy elokuussa 2019 ja 30 miljoonan euron pankkilainasta, joka erääntyy elokuussa 2017. Nyt sovittujen lainojen keskikorko on YIT:n kesäkuun 2014 lopun velkasalkun keskikorkoa alhaisempi.

Lue lisää