VTT:n irtisanomiset kohdistuvat myös rakentamiseen

Valtiokaan ei ole enää turvallinen työnantaja rakentajille. VTT ilmoitti jo isoista irtisanomista, mutta niiden kohdistumisesta rakentamiseen ei vielä kerrottu. Ely-keskuksiin on tulossa vielä isommat irtisanomiset. Rakennusalan kannalta ikävää on, että irtisanomiset kohdistuvat korkeasti koulutettuihin ja moni kokenut tutkija työnnetään eläkkeelle.

Lue lisää

Viranomaiset ovat jättäneet hometalot heitteille

Rakennusten kunnossapito ja huolto ovat todella tuuliajolla, sanoo Pekka Seppälä Oulun rakennusvalvonnasta.

”Rakentamisen homeongelma koskee lähes täysin vanhaa kiinteistökantaa. Silti viranomaisvalvonta on kiinnostunut vain rakentamisvaiheesta, joka ajallisesti edustaa vain muutamaa prosenttia kiinteistön elinkaaresta”,  hometalkoiden vetäjä Juhani Pirinen sanoo. Oulun rakennusvalvonnan laatupäällikkö Pekka Seppälä yhtyy näkemykseen. Hometalkoot kokeilee Oulun rakennusvalvonnan kanssa voisivatko uudet ylikunnalliset rakennusvalvonnat ottaa huolekseen myös vanhat rakennukset.

 

Lue lisää

Tampereelle tulee viisi uutta professoria ja huippututkimusinstituutti

TTY:ssä on käynnissä voimakas sukupolvenvaihdos.

TTY:ssä valitaan parhaillaan Ralf Lindbergille, Jarmo Laitiselle, Teuvo Toloselle ja Markku Tuomolalle seuraajia. Lisäksi joulukussa aloittaa uusi betonirakentamisen professori. Aallosta poiketen Tampereella luotetaan kotimaiseen osaamiseen. Mikko Malaskan ja Antti Laaksosen kanssa käydään jo neuvotteluja ehdoista. Tampereelle on perusteilla myös huippututkimuksen instituutti.

Lue lisää

Niin rumaa betonia että se on lähes kaunista

jakomäkielementti

Betonibrutalismi taitaa olla yksi inhotuimmista arkkitehtuurin tyyleistä. Suomessa se oli valtatyyli 1960-1970-luvulla. Kukapa ei olisi näistä ruusuvuorista kuullut. Helsingin Makkaratalo jopa suojeltiin äskettäin aikakautensa tyypillisenä esimerkkinä – ei siis varoituksena jälkipolville. Kun Helsingin Sanomat järjesti äsken äänestyksen rumimmista kirkoista, niin betonibrutalismi putsasi palkintopöydän.

Lue lisää