Kokeile kuukausi maksutta

FinnBuildin huippu-uutuudet valittiin

Puolueeton tuomaristo on valinnut tämän vuoden FinnBuild-messujen Highlights-uutuudet. Highlights-näyttely on otos mielenkiintoisimmista messuilla nähtävistä tuotteista, järjestelmistä, menetelmistä tai palveluista. Ehdotuksia jätettiin yhteensä 59, joista tuomaristo valitsi 7 uutuutta Highlights-näyttelyyn. Tuomaristo kiinnitti valinnoissaan erityisesti huomiota ehdotuksen loppukäyttäjälle, yksilölle tai yhteiskunnalle koituviin käytännön etuihin ja hyötyihin.

Puolueeton tuomaristo on valinnut tämän vuoden FinnBuild-messujen Highlights-uutuudet. Highlights-näyttely on otos mielenkiintoisimmista messuilla nähtävistä tuotteista, järjestelmistä, menetelmistä tai palveluista. Ehdotuksia jätettiin yhteensä 59, joista tuomaristo valitsi 7 uutuutta Highlights-näyttelyyn. Tuomaristo kiinnitti valinnoissaan erityisesti huomiota ehdotuksen loppukäyttäjälle, yksilölle tai yhteiskunnalle koituviin käytännön etuihin ja hyötyihin.

image

”Ehdotuksia saapui hyvä määrä ja niiden taso oli korkea. On hienoa nähdä, että innovointi kiinnostaa alaa. Mukana oli niin monta hyvää uutuutta, että Highlights-tunnuksia päätettiin tällä kertaa jakaa seitsemän, mikä on yksi enemmän kuin alun perin oli suunniteltu”, tuomariston puheenjohtaja Laura Apilo VTT:stä kertoo.

Vuoden 2012 Highlights-näyttelyssä on mukana sekä täysin uusia tuotteita että sellaisia, joissa on kekseliäästi kehitetty jo olemassa olevaa tuotetta paremmaksi. Näyttelyssä on mukana sekä talotekniikkaa että rakenteita tukevia uutuustuotteita ja -palveluita.

Tuomaristoon kuuluivat VTT Expert Services Oy:n toimitusjohtaja Laura Apilo, LVI-talotekniikkateollisuus ry:n toimitusjohtaja Ilkka Salo, Rakennusteollisuus ry:n johtaja Jukka Pekkanen ja työ- ja elinkeinoministeriön toimialajohtaja Mika Lautanala sekä raadin sihteerinä Suomen Messujen ohjelmakoordinaattori Anna Kero.

Highlights-näyttelyyn valitut uutuudet

Klik-väliseinärunko

Klik-väliseinärungossa pystyrangat asennetaan kiilamenetelmällä ilman nauloja tai ruuveja. Kiilakiinnitys linjaa rungon ja levytyspinnasta tulee suora. Klik on patentoitu kotimainen puutuote.

Raadin mielestä tuotteen vahvuutena on sen helppo asennus. Lisäksi se jättää vain vähän jälkiä poistettaessa.

Säädettävä Sorkkarauta

Ergonominen sorkkarauta on säädettävissä yhdeksään eri asentoon. Hyvä otepinta ja puristumisvammoja ehkäisevä muotoilu takaavat hyvän työskentelyasennon.

Raadin mielestä tuote osoittaa, että innovatiivisuudella ja kehitystyöllä voi tehdä vanhastakin uutta ja saada enemmän käyttömahdollisuuksia paremmalla ergonomialla.

Ruukki smart roof

Ruukki smart roof mittaa kattojen lumikuorman kehitystä reaaliajassa ja hälyttää sähköpostiin tai puhelimeen, kun on lumenpudotuksen aika.

Raadin mielestä tuote tulee todelliseen tarpeeseen ja helpottaa lumiongelmien ratkaisua ja kiinteistöjen turvallisuutta.

Lindab InCapsa

Tiukentuneiden energiankulutusvaatimusten vuoksi saneerauskohteet vaativat uusia tapoja toteuttaa koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Ongelmaksi voivat muodostua muun muassa ilmakanavien reititykset ja tilantarve sekä saneerauskustannukset. Lindabin uusi InCapsa-järjestelmä tuo ratkaisun niihin kaikkiin. InCapsa-järjestelmä yhdistää kanavan asennuksen ja koteloinnin yhteen työvaiheeseen.

Raadin mielestä tuote tehostaa korjausrakentamista ja tuottaa siistiä jälkeä helposti. Lopputuloksena saatava laadukas ja ilmatiivis kanavisto on oleellinen osa toimivaa ja energiatehokasta ilmanvaihtoa.

Uponor Koti

Uponor on kehittänyt omakotirakentajille ja kumppaneilleen uuden verkkopalvelun Uponor Kodin, josta rakentaja voi hankkia lvi-ratkaisut. Palvelu toimii myös lvi-urakoitsijoiden ja jälleenmyyjien työkaluna.

Raadin mielestä palvelu tarjoaa asiakkaalle helpon ”yhden luukun palvelun”, jolla helpotetaan kokonaisuuden kannalta parhaan asiantuntemuksen ja toteutuksen saamista myös pientalohankkeisiin.

Vexve Verto

Vexve Verto on kotimainen etäluettava vesimittari. Verton vedenmittauspalvelu on käytössä jo yli 80 000 suomalaisessa kerrostalokodissa. Sen avulla käyttäjä pystyy tarkkailemaan koko kiinteistön tai yksittäisen asunnon kulutuslukemia. Järjestelmään kuuluvat virtausanturit, huoneistoyksiköt ja näytöt sekä internetissä toimiva kulutustietojen seurantatyökalu VertoLive. VertoLive-palvelu siirtää kulutustiedot pilvipalveluun automaattisesti kerran vuorokaudessa, jolloin laskutuksen perusteena voidaan aina käyttää todellista kulutusta.

Raadin mielestä tuotteen vahvuuksia ovat luotettava mittaus sekä asiakkaan kannalta tiedonsaannin helppous ja visuaalisuus. Verto ja VertoLive ohjaavat aidosti energiatehokkaampiin kulutustottumuksiin ja parempaan kiinteistön ylläpitoon.

Fitfire / Fitfire+ ja HT 1000º

Fitfire+ ja HT 1000º on uutuusmenetelmä savu- ja ilmanvaihtohormien kunnostamiseen. Sukitus on helppo ja nopea tapa kunnostaa vanhoja hormeja. Putkisukka lasketaan hormiin ja paisutetaan tai kovetetaan höyryn avulla. Tuloksena on tiivis, yhtenäinen ja sileä hormin pinta.

Raadin mielestä tuote helpottaa korjausrakentamista ilman suuria remontteja ja purkutöitä. Hormistojen korjaus- tai kunnostamistarpeet lisääntyvät rakennuskannan ikääntyessä joko käyttöterveellisyyden tai -turvallisuuden varmistamiseksi. Fitfire+ ja HT 1000 -tuotteet helpottavat ja nopeuttavat savu- ja ilmanvaihtohormien korjaus- ja uudistamistöitä. Niiden avulla vähennetään rakennuksen käyttäjille sekä muille korjaustyön vaiheille purkutöistä tai töiden pitkäkestoisuudesta aiheutuvia haittoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “FinnBuildin huippu-uutuudet valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat