Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Tilaajavastuu julkisti verkossa Veronumero-palvelun

Suomen Tilaajavastuu Oy on avannut verkossa kaikille avoimen ja maksuttoman Veronumero.fi-palvelun. Sen kautta kiinteistö- ja rakennusalan työnantajat voivat ilmoittaa työntekijöidensä veronumerot Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan veronumerorekisteriin.

Suomen Tilaajavastuu Oy on avannut verkossa kaikille avoimen ja maksuttoman Veronumero.fi-palvelun. Sen kautta kiinteistö- ja rakennusalan työnantajat voivat ilmoittaa työntekijöidensä veronumerot Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan veronumerorekisteriin.

Uudessa palvelussa toimittajat ilmoittavat työntekijöidensä veronumerotiedot sähköisellä verkkopalvelulla yhdellä kertaa sekä omalle tilaajalle että Verohallinnon ylläpitämään rakennusalan veronumerorekisteriin. Veronumero.fi-palvelun avulla rakennuttajat, tilaajat ja päätoteuttajat saavat varmistettua veronumeroiden aitouden, tiedot työmaalla työskentelevistä työntekijöistä sekä raportoitua veronumero- ja taloustiedot Verohallinnolle.

Palvelun kautta voi alkuvaiheessa syöttää kaikki suomalaisten työntekijöiden veronumerot ja kesäkuun alusta alkaen myös ulkomaalaisten työntekijöiden veronumerot. Jatkossa, veronumerolain astuessa voimaan syyskuussa 2012, palvelua laajennetaan työmaan lakisääteisten velvoitteiden sähköiseen hoitamiseen. Työmaan käyttöön tarkoitetulla palvelulla ylläpidetään veronumerolain mukainen työntekijöiden henkilörekisteri ja siihen liittyvät raportointivelvoitteet.

Veronumero.fi toimii rinnakkain Tilaajavastuu.fi-palvelun käyttäjätunnuksilla, ja se on yhteydessä Verohallinnon rakennusalan veronumerorekisteriin. Suomen Tilaajavastuu Oy on suunnitellut palvelun yhteistyössä kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden kanssa. Suunnittelussa ovat olleet mukana muun muassa Rakennusteollisuus RT Ry, VVO, Lemminkäinen, Rakennus Omera, Skanska, YIT, NCC, Humaliston Sähkö ja Jydacom.

Veronumerolaki edellyttää sekä rakennuttajaa, päätoteuttajaa että rakennusalan työnantajaa tarkastamaan veronumerot kaikilta työmaalla toimivilta työntekijöiltä. Veronumero on annettu kaikille suomalaisille vuoden 2012 verokorteissa. Ulkomaalaisen työntekijän, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, pitää ennen töiden aloittamista hakea Verohallinnosta suomalainen henkilötunnus ja veronumero. Rakennustyömailla työskentelevien tulee olla merkittynä julkiseen veronumerorekisteriin, ja veronumero on oltava myös kuvallisessa henkilötunnisteessa syyskuusta 2012 alkaen.

Veronumero.fi-palveluun pääset tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Tilaajavastuu julkisti verkossa Veronumero-palvelun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat