Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto: Elvytysrahat valumassa ulkomaille

Valtion elvytysrahat ovat valumassa rakennushankkeiden osalta suureksi osaksi lyhentämättömänä ulkomaille. ”Merkittävät rakennuskonsernit ovat valinneet strategian, jonka tavoitteena on lisääntyvä ulkomaisen työvoiman käyttö. Omaa vakinaista työväkeä lomautetaan ja irtisanotaan ja töitä annetaan ulkomaille rekisteröidyille yhtiöille. Perusteeksi on ilmoitettu muun ohella ulkomaisen työvoiman halpuus”, Rakennusliiton II puheenjohtaja Kyösti Suokas kertoo.

Valtion elvytysrahat ovat valumassa rakennushankkeiden osalta suureksi osaksi lyhentämättömänä ulkomaille. "Merkittävät rakennuskonsernit ovat valinneet strategian, jonka tavoitteena on lisääntyvä ulkomaisen työvoiman käyttö. Omaa vakinaista työväkeä lomautetaan ja irtisanotaan ja töitä annetaan ulkomaille rekisteröidyille yhtiöille. Perusteeksi on ilmoitettu muun ohella ulkomaisen työvoiman halpuus", Rakennusliiton II puheenjohtaja Kyösti Suokas kertoo.

Suokkaan mukaan halpuus voi perustua vain siihen, ettei kaikkia säädöksiä noudateta.

”Ulkomaiset lähetetyt työntekijät työskentelevät usein harmaalla alueella, jossa palkoista, veroista ja sosiaaliturvamaksuista ei viime kädessä ota pirukaan selvää”, Suokas sanoo.

Suokas vaatii blogissaan http://www.brysselinkone.fi/__new_page_-120814/blogi/?x124429=w129157 ”suomalaisia rakennuskapitalisteja” osoittamaan isänmaallisuutta palkkaamalla työvoimaa omasta maasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto: Elvytysrahat valumassa ulkomaille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat