Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Viime vuonna käynnistettiin noin 8 500 uutta Ara-asuntoa

Vuonna 2015 aloitettiin noin 8500 uuden asunnon rakentaminen Aran rahoituksella. Noin puolet aloitetusta Ara-uudistuotannosta sijaitsee pääkaupunkiseudulla, vuokra-asunnoista jopa kolme neljäsosaa. Kaiken kaikkiaan Ara-tuotanto painottui suurimpiin kasvukeskuksiin, joiden osuus Ara-tuotannosta oli 83 prosenttia.

Normaaleja Ara-vuokra-asuntoja aloitettiin yli 60 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, yhteensä 2900 kappaletta. Myös erityisryhmille tarkoitettuja vuokra-asuntoja aloitettiin 2900, asumisoikeusasuntoja 1900 ja takauslainoitettuja vuokra-asuntoja reilut 800.

Ara teki vuoden aikana erityisryhmien asuntojen rakentamiseen, peruskorjaamiseen ja hankintaan liittyviä avustuspäätöksiä 120 miljoonan euron edestä. Hankkeissa oli yhteensä 4300 asuntoa, ja suurimmat kohderyhmät olivat opiskelijat 1800 ja vanhukset 1700 asuntoa.

Avustuksia uusien hissien rakentamiseen Ara myönsi yhteensä 29 miljoonaa euroa. Avustuksella rakennettiin yhteensä 273 uutta hissiä vanhoihin kerrostaloihin.

Rakentamisen keskikustannus oli pääkaupunkiseudulla 3,8 prosenttia korkeampi kuin edellisenä vuonna ja muualla maassa 1,9 prosenttia edellisvuotta korkeampi.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia