Korjausrakentaminen Kiinteistöt Uutiset Rakennuslehti 5 kommenttia

Yle: Hirrestä tehty hotelli- ja toi­mis­to­ra­ken­nus isoon remonttiin si­säil­maon­gel­man takia Pudasjärvellä

Pudasjärvellä on edessä mittava remontti hirrestä tehdyssä hotelli- ja toimistorakennuksessa.

Hirsitalokorttelissa Iijoen pohjoisrannalla sillan kupeessa olevassa Hirsikunnas 2 -talossa on havaittu sisäilmaongelma. Kyse on Pudasjärven kaupungin kokonaan omistamasta talosta.

Hirsikunnaksen tapauksessa kyse ei kuitenkaan ole hirsiongelmasta, toimitusjohtaja Jouko Väänänen tiloja hallinnoivasta Pudasjärven Vuokratalot Oy:stä sanoo.  ”Ongelma on lattiapinnoitteessa ja sen asennuksessa. Matoista erittyy kaasumaisia epäpuhtauksia huonetilaan.”

Keskustelu artikkelista: 5 kommenttia

 • Mistä tämä k-päinen kiire tulee ? Miksi märän päälle pitää laittaa päällyste ? Mitä hyötyä tällaisesta ammattitaidottomuudesta on kenellekään ?

  Vastaa
 • Vesiliukoiset liimatkohan ne siellä vaikuttavat.

  Vastaa
 • Hölmöläisten hommaa

  Onko tämä nyt joku hirsirakentamisen mallikohde ja ekohippien unelma painovoimaisesta ilmanvaihdosta on jostain syystä päässyt toteutukseen asti, eli toisin sanoen on tehty surkea vuotava rakennus jossa ei ole alkeellisimmatkaan asiat kunnossa.

  Vastaa
 • Tulee mieleen ”Allergiatalo” Paciuksenkadulla. Suunniteltiin viimeisen päälle hengittävä talo, painovoimaisella ilmanvaihdolla. ”Raitis” korvausilma otettiin seinäventtileillä, Paciuksenkadun puolelta.

  Vastaa
 • Onkohan kyseessä 2-etyyliheksanoli, joka on löydetty yleisesti toimistoissa käytetyistä lattiamateriaaleista. Ongelmaa selvitetään useissa rakennusliikkeissä sekä materiaalivalmistaja/maahantuontiliikkeessä.

  Alapohjan muovimatot on toki toinen ongelma, mutta tähän vaikuttaa betonipohjan kosteus, eli liiman reagoi kosteuteen. Hirsitaloissa on kohtuullisen vähän betonilattioita, paitsi keittiö, VSS tilat sekä pesuhuoneet.

  Kemikaaliherkkyys on Suomessa nopeasti lisääntynyt kuten on erilaiset ruoka-allergiat.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia