Pudasjärvellä on edessä mittava remontti hirrestä tehdyssä hotelli- ja toimistorakennuksessa.

Yle: Hirrestä tehty hotelli- ja toi­mis­to­ra­ken­nus isoon remonttiin si­säil­maon­gel­man takia Pudasjärvellä

Pudasjärvellä on edessä mittava remontti hirrestä tehdyssä hotelli- ja toimistorakennuksessa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Hirsitalokorttelissa Iijoen pohjoisrannalla sillan kupeessa olevassa Hirsikunnas 2 -talossa on havaittu sisäilmaongelma. Kyse on Pudasjärven kaupungin kokonaan omistamasta talosta.

Hirsikunnaksen tapauksessa kyse ei kuitenkaan ole hirsiongelmasta, toimitusjohtaja Jouko Väänänen tiloja hallinnoivasta Pudasjärven Vuokratalot Oy:stä sanoo.  ”Ongelma on lattiapinnoitteessa ja sen asennuksessa. Matoista erittyy kaasumaisia epäpuhtauksia huonetilaan.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Yle: Hirrestä tehty hotelli- ja toi­mis­to­ra­ken­nus isoon remonttiin si­säil­maon­gel­man takia Pudasjärvellä”

 1. Mistä tämä k-päinen kiire tulee ? Miksi märän päälle pitää laittaa päällyste ? Mitä hyötyä tällaisesta ammattitaidottomuudesta on kenellekään ?

 2. Onko tämä nyt joku hirsirakentamisen mallikohde ja ekohippien unelma painovoimaisesta ilmanvaihdosta on jostain syystä päässyt toteutukseen asti, eli toisin sanoen on tehty surkea vuotava rakennus jossa ei ole alkeellisimmatkaan asiat kunnossa.

 3. Tulee mieleen ”Allergiatalo” Paciuksenkadulla. Suunniteltiin viimeisen päälle hengittävä talo, painovoimaisella ilmanvaihdolla. ”Raitis” korvausilma otettiin seinäventtileillä, Paciuksenkadun puolelta.

 4. Onkohan kyseessä 2-etyyliheksanoli, joka on löydetty yleisesti toimistoissa käytetyistä lattiamateriaaleista. Ongelmaa selvitetään useissa rakennusliikkeissä sekä materiaalivalmistaja/maahantuontiliikkeessä.

  Alapohjan muovimatot on toki toinen ongelma, mutta tähän vaikuttaa betonipohjan kosteus, eli liiman reagoi kosteuteen. Hirsitaloissa on kohtuullisen vähän betonilattioita, paitsi keittiö, VSS tilat sekä pesuhuoneet.

  Kemikaaliherkkyys on Suomessa nopeasti lisääntynyt kuten on erilaiset ruoka-allergiat.

 5. Pudasjärvi mainostaa itseään hirsikaupunkina. Vanhin hirsirakennus on Naamanka Jusdila-Syöte. Kunta anoi ja sai valtiolta ilmaiset hinnat Iinatin kansakoulua varten mutta kunta ei rakentanut kansakoululle omia huoneita vaan
  Iinatin kyläläiset VARASTI koulun käyttöön yksityisen talon ja valtion ilmaisista hongista tehtiin Jusdila-Syöte Naamangslle.
  Kunnan mukaan kustannukset tuli melkoista paljon halvemmaksi kun kunta huijasi aktion apuja naapurin maapapereilla.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi