Kokeile kuukausi maksutta

Energy Manager / Senior Energy Manager

Newsec
Sijainti Helsinki, Tampere
Päivämäärät Julkaistu 12.1.2023 Hae viimeistään 6.2.2023

Kiinnostaako sinua kiinteistöportfolion energiatehokkuuden parantaminen? Haluatko olla mukana edistämässä tehokkaampaa sekä hiilineutraalia energiankäyttöä?  Miltä kuulostaisi työskennellä maamme parhaassa kiinteistöjohtamisen yrityksessä ja yhdessä muiden kiinteistöliiketoiminnan ammattilaisten kanssa?

Haemme parhaillaan edelleen kasvavaan rakennuttamis- ja energiapalveluyksikköömme energiamanageria / kokeneempaa energiamanageria vastaamaan asiakkaidemme kiinteistöportfolioiden energiajohtamisesta ja portfolion kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämisestä. Työhön kuuluu tavoitteiden määrittäminen yhdessä asiakkaan kanssa sekä strategien luominen tavoitteiden saavuttamiseksi, konkreettisia toimienpiteitä unohtamatta.

Talotekniikka- ja energiapalvelut tiimin energiamanagerina vastaat asiakkaidemme kiinteistöportfolioiden energiajohtamisesta ja osallistut palvelun kehittämiseen yhdessä muiden tiimiläisten kanssa. Toimenkuvaasi kuuluu myös kohde- ja salkkutason energiakulutuksen seuranta ja raportointi. Lisäksi tuot esille kiinteistöissä havaittuja kulutuspoikkeamia mahdollisine ratkaisuehdotuksineen.

Energiajohtamisen lisäksi toimenkuvaasi voi kuulua energiahankesuunnitelmien tekeminen, joiden perusteella teemme konkreettiset energiatehokkuuden parannusesitykset säästölaskelmineen. Hankesuunnitelmassa arvioit talotekniikan nykyaikaistamisen tarpeita ja kustannuksia liittyen niin rakennusautomaatioon, ilmanvaihtoon kuin jäähdytykseenkin. Lisäksi huomioimme uusiutuvan energian käytön lisäämisen mahdollisuudet sekä energian kierrätyksen. Energiajohtamisen, energiamanageerauksen ja energiahankesuunnitelmien lisäksi pöydällesi saattaa tulla erilaisia kiinteistöjen energiatehokkuuteen liittyviä selvityksiä, konsultointeja ja kohdekäyntejä.

Tylsää sinulla ei tule takuulla olemaan, sillä kahta samanlaista päivää ei tule! Sinulla on kohdekäyntejä, strategiatyötä, kokousten valmistelua ja niihin osallistumista, sopimusten laatimista tai energiansäästölaskelmien tekemistä konttorilla (tai sitten kotonasi). Pystytkin itse vaikuttamaan paljon siihen, millaisiksi työpäiväsi ja -viikkosi suunnittelet.

Tehtävässä pystyt kasvattamaan ammattitaitoasi kiinteistöjen energiatehokkuuden ja vaihtelevien taloteknisten ratkaisujen parissa sparrailemaan rautaisten asiantuntijoidemme kanssa.

Kotikonttorisi sijaitsee joko Helsingin tai Tampereen toimipisteessämme. Työskentelemme joustavasti myös etänä. Projektit ja kohteet keskittyvät pääosin pääkaupunkiseudun ympäristöön mutta niitä saattaa toki olla muuallakin.

Starttisi Newsecillä

Sinut tullaan perehdyttämään tehtäviisi, asiakkuuksiin, järjestelmiimme sekä Newsecin arvioihin jo heti ensimmäisten työpäiviesi aikana. Tulemme varaamaan riittävästi aikaa varmistaaksemme, että saat hyvän startin uutena newseciläisenä. Tuletkin nopeasti huomaamaan työskenteleväsi aidosti arvojohdetussa yrityksessä. Arvomme Passion for Colleagues and ClientsExcellenceInnovation ja Integrity näkyvät kulttuurissamme, johtamisessa sekä liiketoiminnassamme.

Tämän sinulle lupaamme

  • Meillä oikeasti viihdytään. Me välitämme työntekijöidemme hyvinvoinnista sekä arjen sujuvuudesta. Tästä kertoo esimerkiksi tuore vuoden 2022 Great Place To Work:n 2. sija suurten organisaatioiden joukossa.
  • Saat ympärillesi monipuolisen osaajien joukon ja kiinteistöalan rautaiset ammattilaiset. Pääset osaksi rakennuttamisen yksikkömme talotekniikka- ja energiapalvelut tiimiä, joka muodostuu yhdeksästä ammattilaisesta, joilla on taustaa ja osaamista talotekniikan ja energiatehokkuuden eri osa-alueilta. Vaikka työsi on itsenäistä, tukea on aina saatavilla ja sitä mieluusti myös annetaan.
  • Pohjoismaiden ja Suomen suurimpana toimijana meillä on mahdollisuus tarjota sinulle myös vaihtoehtoisia urapolkuja kiinteistöalalla.
  • Olemme tinkimättömiä tekemämme työn laadun suhteen, mutta meillä ei tarvitse jännittää tai puristaa mailasta. Tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti.
  • Haluamme kehittyä ja haluamme sinun kehittyvän ja olemme tekemisessämme pitkäjänteisiä emmekä hae pikavoittoja. Panostamme henkilöstömme osaamiseen ja kouluttamiseen.

Näitä tarvitset, jotta pärjäät roolissasi

Energiamanagerin roolissa menestyäksesi sinulla on oltava kokemusta talotekniikan parissa työskentelystä ja kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämisestä. Lisäksi kokemusta asiakkuuksien johtamisesta katsotaan eduksi. Voit myös pätevöitynyt energiakartoituksien, energiatodistusten tai energiakatselmointien tekijä. Olet työskennellyt aiemmin asiantuntijatehtävissä vaikkapa suunnittelu- tai konsulttitoimistossa.

Odotamme sinulta soveltuvaa koulutusta, joka voi olla esimerkiksi taloteknisen alan insinööri tai diplomi-insinööri (esimerkiksi talo-, sähkö- tai energiatekniikka).

Menestymistäsi tehtävässä määrittää halu ja kyky kantaa vastuuta. Osaat esittää asiakkaalle kiinnostavia kehitysehdotuksia. Lisäksi kykenet ratkomaan ongelmia, tekemään päätöksiä ja haluat saattaa asiat loppuun. Olet oma-aloitteinen, proaktiivinen, itseohjautuva ja haluat oppia uutta. Tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa, osaat viestiä ja kommunikoida sujuvasti niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Ennen kaikkea etsimme kuitenkin porukkaamme sopivaa kaveria!

Miltäs tämä kuulostaa? Laita ihmeessä hakemusta sisään ja kerro hieman itsestäsi!

Mikäli sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Timo juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Timon tavoitat numerosta 050 388 3887. Voit myös laittaa sähköpostia timo.lappetelainen@newsec.fi.

Tehtävään voit hakea täältä > löytyvän hakulomakkeen kautta. Huomioithan ystävällisesti, että hakuaika päättyy 6.2.2023. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odota viimeiseen päivään.

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat