Kokeile kuukausi maksutta

Hankejohtaja, Ratikka

Vantaan kaupunki
Sijainti Vantaa
Päivämäärät Julkaistu 26.4.2024 Hae viimeistään 6.5.2024

Tule rakentamaan kanssamme Vantaasta ratikkakaupunki! Lentoasemalta Mellunmäkeen toteutetaan ratikkalinja, jonka kasvukäytävään kehitetään tiivistä uutta kaupunkirakennetta. Ratikka on jatkoa Kehäradan menestystarinalle kaupungin kestävän kasvun ja kehityksen suuntaajana. Ratikka on päätetty toteuttaa kahden allianssin toteutusmallilla ja allianssihankinnat ovat parhaillaan käynnissä!

Haemme innostuvaa ja osaavaa hankejohtajaa luotsaamaan kaupunkimme ratikkahanketta. Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä mittavan kaupunkikehityshankkeen ja eri alojen osaajien parissa yhdessä Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista.

Hankejohtajan virassa johdat tilaajan projektipäällikkönä ratikan molempia rakentamisalliansseja ja vastaat siitä, että hankkeen aikataulu-, budjetti- ja muut hankesuunnitelmassa asetetut tilaajan tavoitteet toteutuvat. Hankejohtaja johtaa myös Ratikan palveluyksikköä, jossa allianssien kehitysvaiheessa koostuu suunnittelun asiantuntijoista ja jota tullaan jatkossa täydentämään infrarakennuttamisen ammattilaisilla. Yksikönpäällikkönä huolehdit oman henkilöstömme resurssoinnista ja osaamisen kehittämisestä.

Hankejohtajana vastaat ratikkahankkeen maineesta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta. Huolehdit ratikkahankkeen toteutukseen liittyvien yhteistyöprosessien sujumisesta sekä kaupungin että olennaisten sidosryhmiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Erityisesti tärkeää kaupungille on, että ratikkainfran suunnittelussa ja rakentamisessa otetaan huomioon ja yhteensovitetaan muut vireillä olevat ratikkakaupunkiimme liittyvät kaupungin omat ja yksityiset kaupunkikehityshankkeet. Tehtävään sisältyy myös seudullista, valtakunnallista ja kansainvälistä edustusta ja yhteistyötä.

Odotamme hankejohtajalta yli viiden vuoden kokemusta projektinjohtamisen vastuutehtävissä suurissa infrarakennushankkeissa. Kokemus alliansseista ja rata- tai raitiotiehankkeista katsotaan eduksi. Lisäksi tehtävässä edellytetään riittävää esihenkilökokemusta sekä erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Tehtävässä korostuu strateginen näkemys, allianssitoimintaan soveltuva yhteistyökyky ja -halu sekä rento, rohkea mutta samalla vastuuntuntoinen asenne. Operatiivisessa johtamisessa korostuvat ongelmanratkaisutaidot, innovatiivisuus sekä hyvä paineensieto- ja uusiutumiskyky.

Me tarjoamme sinulle innostuneen, rautaisista asiantuntijoista koostuvan ja ammatilliseen kehittymiseen kannustavan työyhteisön. Työpaikka sijaitsee Vantaalle perustettavassa Big Roomissa erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä.

Ratikka rakennetaan reitille, joka alkaa Helsinki-Vantaa lentoasemalta kulkien Aviapoliksen kautta Tikkurilaan ja sieltä edelleen itään päin Hakunilan ja Länsimäen kautta Helsingin Mellunmäen metroasemalle. Tavoitteena on, että ratikan rakentaminen alkaa valmistelevilla töillä jo vuonna 2024 ja liikennöinti alkaa vuonna 2029. Hankkeen kustannusarvio on 606 M€.

Vantaalla viihtyy varmasti

Vantaan kaupungilla työskentelee noin 8300 eri alojen osaajaa, jotka rakentavat yhdessä toimivaa kaupunkia ja sujuvaa arkea Vantaalla asuville, työskenteleville ja vieraileville.

Meillä pääset tekemään monipuolisia ja mielenkiintoisia töitä sekä kehittämään työtäsi ja osaamistasi. Vantaalla on avoin ja rento, yhdenvertaisuuteen perustuva ilmapiiri sekä esihenkilön ja työyhteisön tuki työssäsi. Olemme vastuullinen ja turvallinen työnantaja. Vantaa on hyvin johdettu kaupunki ja edelläkävijä kuntapalvelujen kehittämisessä.

Vantaalla on hyvät kulkuyhteydet niin kunnan sisällä kuin lähikuntiin. Työnantaja tukee hyvinvointiasi esimerkiksi liikunta- ja kulttuuriedulla, työmatkaedulla ja lounasedulla. Tuemme henkilöstön hyvinvointia mahdollistamalla ja tukemalla liikunnallista elämäntapaa. Kaupungin työntekijät voivat hyödyntää mm. uimahallien, kuntosalien ja ryhmäliikunnan sekä hierontayritysten etuhintaisia palveluja. Lisäksi tarjolla on usein myös alennushintaisia lippuja kulttuuritapahtumiin.

Jos jäit vielä pohtimaan, mitä Vantaalla on sinulle tarjottavaa, käy verkkosivuillamme lukemassa lisää syitä valita Vantaa.

Toivottavasti saimme mielenkiintosi heräämään. Jätä hakemuksesi jo tänään ja #vantaudu työkaveriksemme! Tervetuloa meille töihin!

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus suurten infrarakentamisprojektien johtotehtävistä

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Yli viiden vuoden kokemus projektinjohtamisen vastuutehtävissä (nimikkeinä esim. projektinjohtaja tai projektipäällikkö) tilaajan tai urakoitsijan roolissa infrarakennushankkeissa, joihin on sisältynyt arvoltaan vähintään 60 milj.€:n (alv. 0 %) (suunnittelu + rakentaminen) rakennushanke. Kokemus alliansseista ja rata- tai raitiotiehankkeista katsotaan eduksi. Lisäksi tehtävässä edellytetään riittävää esihenkilökokemusta sekä erinomaista suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Luemme eduksi:  Tehtävän hoito edellyttää perehtyneisyyttä alan keskeiseen lainsäädäntöön kuten hankintalaki, maankäyttö- ja rakennuslaki, maantielait ja ratalaki, sekä alan sopimusten, erityisesti allianssisopimusten, hyvää hallintaa. Tehtävässä on tunnettava investointiprojektin talouden ja kustannusten hallinta, kaavoituskäytännöt, keskeiset infran suunnittelu- ja rakentamisprosessit sekä julkishallinnon toimintatavat.

Tehtävän hoito edellyttää johtamistaitoja, strategista näkemystä, projektinjohtotaitoja, yhteistyökykyä, ongelmanratkaisutaitoja, innovatiivisuutta sekä selkeää suullista ja kirjallista ilmaisua. Tehtävän hoito edellyttää hyvää paineensieto- ja uudistumiskykyä.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS) mukaisesti.

Palkkaus: 7000 €/kk euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen
Palvelusuhteen muoto: Virkasuhde
Työaika: 36 h 15 min/viikko

Yhteystiedot:
Henry Westlin, kaupungininsinööri
p. 0400 417436
henry.westlin@vantaa.fi
Tavoitettavissa virka-aikana
tai
Jussi Hiltunen, projektipäällikkö, Ratikka
p. 040 531 8636
jussi.hiltunen@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esihenkilötyötämme. Meille Vantaan kaupungilla on tärkeää työyhteisön tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus. Toivomme saavamme hakemuksia erilaisilta taustoilta olevilta henkilöiltä, kuten eri-ikäisiltä, eri sukupuolta olevilta ja erilaisista kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvilta.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta täältä >. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Hakuaika päättyy: 06.05.2024 klo 16:00

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat