Rakennusala opettelee luontokumppanuutta

Luonto on saanut perinteisesti väistää aluekehityksen ja rakentamisen tieltä. Niukentuvien raaka-aineiden, ilmastonmuutoksen ja kiihtyvän luontokadon myötä tämä tie on kuitenkin kuljettu pian lop-puun. Rakentajille se tarkoittaa sitä, että ympäröivä luonto ja sen monimuotoisuus on huomioitava entistä tarkemmin jo suunnitteluvaiheessa.

Verkkokoulutus päivittää rakentajien kiertotaloustiedot

Kiihtyvän luontokadon, energiakriisin, hintojen nousun ja materiaalien saantiongelmien myötä rakentami-sen kiertotalouden tuntemukselle on kysyntää enemmän kuin koskaan. Rakentaminen ja kiertotalous RAKI -verkkokoulutus tarjoaa perustiedot alan opiskelijoille, ammattilaisille ja kelle tahansa kiinnostuneelle.

Aktiivisella otteella kestävää infraa

Infrarakentamisen ympäristörasitusta voi keventää roimasti fiksulla ennakkosuunnittelulla, tehokkaalla logistiikalla sekä hyödyntämällä uusio- ja kierrätysmateriaaleja. Lisäetuna ovat aikataulu- ja kustannussäästöt. Ympäristöasioissa omalla aktiivisuudella ja pienilläkin teoilla on iso merkitys.

Kierrätystiiliä, oma voimala ja 20 vuoden ylläpitovastuu

Helsingin Roihupeltoon nousee lähivuosina ammatillisen koulutuksen jättikampus, joka ällistyttää sekä suuruudellaan että ekologisilla yksityiskohdillaan. Julkinen rakentaminen näyttää muille mallia hiilijalan-jäljen pienentämisessä.

Kurnutus kertoo kestävämmästä kiviainesbisneksestä

Luonnonsuojelualue, ulkoilureitistöjä, uimapaikkoja, uhanalaisten lajien elinympäristöjä, törmäpääskyrinteitä ja paahdekukkaketoja. Ruduksen LUMO-ohjelman myötä monet vanhat kiviainesten ottoalueet ovat saaneet uuden elämän. Samalla ne kertovat, etteivät liiketoiminnan ja luonnon edut ole toisilleen vastakkaisia.

Luontokato vaatii uutta ajattelua myös rakentajilta

Rakentajien käsien jälki näkyy ja vaikuttaa rakennetussa ympäristössä jopa vuosisatoja. Rakentaminen jättää jälkensä myös luontoon. Ala onkin nyt tosissaan heräämässä kielteisten luontovaikutusten vähentämiseen ja positiivisten lisäämiseen.