Vaasan keskussairaalan uudisrakennuksen eli H-talon paikallavaletut rakenteet on ollut merkittävä kohde Dokalle. Siellä on käytetty ensi kerran modernia Dokadek-holvimuottijärjestelmää. Kuva: Bothnia High 5 -allianssin kuvapankki.
Ilmoitus

Doka toimittaa muottiratkaisut vaativimpiinkin paikallavalukohteisiin

Muottitoimittaja Doka on toimittanut muottiosaamistaan – ja kokemustaan suomalaisiin paikallavalukohteisiin jo vuosikymmenien ajan.

Kirjoittaja(t)

Kun Olympiastadionia modernisoidaan, parkkihalleja rakennetaan tai sairaala saa uudisrakennuksen, tarvitaan betonivalutöihin valumuotteja. 150 vuotta rakennustyömaiden teknisiä ratkaisuja kehittänyt Doka toimittaa vaativimpiinkin kohteisiin muottiratkaisut.

Dokan ratkaisuja käytetään laajalti rakennusteollisuuden erilaisissa hankkeissa. Parhaillaan Suomessa on käynnissä muun muassa useita sairaalahankkeita, joissa ratkaisutoimittajien valintaseula on tunnetusti tiukka.

Vaasan keskussairaalan uudisrakennuksen eli H-talon paikallavaletut rakenteet on ollut merkittävä kohde Dokalle. Siellä on käytetty ensi kerran modernia Dokadek-holvimuottijärjestelmää.

“Tutustuin Dokadek-tuotteisiin YouTubessa ja totesin, että nämä voisivat sopia meille”, YIT:n runkovastaava Christian Björklund kertoo.

Ajan ja kustannusten säästöä

Valintaa ei ole tarvinnut katua, sillä tuotteet ja niihin liittyvät palvelut ovat vastanneet vaativan asiakkaan odotuksia.

”Näiden tuotteiden kanssa on tarvittu vähemmän kalustoa kuin vanhoilla menetelmillä.”

Työaikaa säästyi, kun muottien purkamiseen kului puolet vähemmän aikaa.

”Käytämme näitä tuotteita ehdottomasti jatkossakin”, Björklund sanoo.

”Dokadek-järjestelmä kasataan alta päin, jolloin muotin käsittely on turvallisempaa kuin perinteinen tapa, jossa muotti rakennetaan yläpuolelta. Toinen Dokadekin erityispiirre on se, että kaikki muotin osat ovat kasetissa valmiina. Muotin asentaminen ja purkaminen on nopeaa ja siihen tarvitaan vain kaksi työntekijää,” Dokan Oulun toimipisteen myyntipäällikkö Jukka Sahi kertoo.

Dokan tuotteet ovat mukana rakentamassa myös maailman älykkäintä sairaalaa Ouluun.

”Olemme käyttäneet Dokan järjestelmämuotteja perustuksissa ja seinissä, sekä kiipeävää muottia hissi- ja porraskuiluissa. Holvimuottityöt tulevat mukaan kerrosten noustessa”, Skanskan vanhempi työnjohtaja Hannu Häkkinnen Oulun yliopistollisen sairaalan työmaalta sanoo.

”Tuotteet ovat sopineet työmaamme käyttötarkoituksiin hyvin”, hän jatkaa.

Tarkasti räätälöity ratkaisu

Muottitoimittajalta edellytetään kattavaa ja vahvaa alan kokemukseen perustuvaa kokonaispalvelua. Dokan palvelu alkaa työmaan tarvekartoituksesta, etenee ratkaisun perusteelliseen suunnitteluun ja siitä suunnitelman mukaisten tuotteiden toimittamiseen työmaalle. Kun valutyöt on tehty, Doka järjestää palautuskuljetukset, puhdistaa ja valmistelee ne seuraavia käyttökertoja varten.

Innovatiivisten tuotteiden ja palvelukonseptin tarjoamisesta asiakkailleen vastaavat kokeneet ja yrittäjähenkiset asiantuntijat ympäri Suomea. He tuntevat työmaiden tarpeet ja osaavat räätälöidä tuoteratkaisut kunkin käyttökohteen mukaan.

Dokan asiantuntijoiden kokemus korostuu sekä työmaalla että suunnitellussa.

”Porukassamme on valtavasti osaamista ja kokemusta erilaisista työmaista. Rakentamisen vaiheiden syvällinen ymmärrys sekä halu tuottaa käytännönläheisiä ja toimivia ratkaisuita yhdessä asiakkaiden kanssa on toimintamme ydin. Haluamme olla asiakkaidemme luottopakkeja niin isoissa kuin pienemmissäkin hankkeissa”, Suomen myyntitoiminnoista vastaava Olli Inkinen Doka Finlandilta kertoo.

Kun tuotteet sopivat asiakkaiden tarpeisiin, toimitukset tulevat sovitusti työmaalle ja asiantuntemus takaa ratkaisuiden toimivuuden, ei ole ihme että Dokan ratkaisut ovat saavuttaneet valumuottimarkkinoilla johtavan aseman.

Doka

  • Päätuotteena valumuottijärjestelmät sekä niihin liittyvät oheistuotteet ja palvelut.
  • Perustettu vuonna 1858, nykyisellä nimellä vuodesta 1956.
  • Pääkonttori Amstettenissa Itävallassa, toimintaa 70 maassa.
  • Liikevaihto n. 1,3 miljardia euroa.
  • Yli 7000 työntekijää maailman laajuisesti, joista noin 70 Suomessa. Toimipisteet ja varikot Vihdissä ja Oulussa, lisäksi toimistot Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja Kuopiossa.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi