Satu Räsänen, juristi, ACTS.
Ilmoitus

Ennakoi rakentamislain vaikutuksia Rakennustiedon avulla

Laajasti koko rakennus- ja kiinteistöalaan vaikuttavan uuden rakentamislain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2025. Rakennustiedon sivuilta voit seurata lainvalmistelun tilannetta ja ennakoida sen tuomia muutoksia.

Kirjoittaja(t)

”Uuden Rakentamislain tavoitteena on parantaa sääntelyn vaikuttavuutta erityisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi sekä rakentamisen päätösten ja tietosisällön valtakunnallisen digitalisaation mahdollistamiseksi ja prosessien sujuvoittamiseksi. Lisäksi tavoitellaan rakentamisen nykyistä parempaa laatua päävastuullisen toteuttajan vastuuta koskevilla uusilla säännöksillä ja yhtenäistetään alan pätevyyksiä.” Rakennustiedon asiantuntijana sivustolla toimiva juristi Satu Räsänen ACTS:stä sanoo.

”Lainvalmistelun tilannetta kannattaa seurata Rakennustiedon verkkosivuilta, johon on koottu monipuolisesti tietoa uuden rakentamislain tavoitteista ja kulloinkin tiedossa olevasta sisällöstä”.

”Huolimatta tämänhetkisestä epätietoisuudesta laki on tulossa ja rakennusalan eri toimijoiden kannattaa viimeistään tässä vaiheessa alkaa selvittää uuden rakentamislain vaatimuksia”, Satu Räsänen sanoo.

”Lainvalmistelun tilanne on se, että rakentamislain korjaussarjaa koskenut lausuntokierros on päättynyt ja nyt odotetaan hallituksen esitystä eduskunnalle.” Rakentamislain korjaussarjan tavoitteena on vähentää hallinnollista taakkaa erityisesti pienissä rakentamishankkeissa sekä selkeyttää esimerkiksi päävastuullisen toteuttajan vastuuta.

”Asetuksia on myös valmistelussa ja osa on jo kertaalleen ollut lausunnolla. Kevään kuluessa tiedämme lain ja asetusten tilanteesta enemmän ja kerromme niistä Rakennustiedon sivuilla ja mahdollisissa tilaisuuksissa”, Satu Räsänen sanoo.

Seuraa kanssamme rakentamislakia:

rakennustieto.fi/rakentamislaki

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi